Centru de Documentare și Informare, la Liceul Energetic din Constanța

445
Centru de Documentare și Informare, la Liceul Energetic din Constanța - liceulenergetic-1575228727.jpg

Articole de la același autor

Liceul Energetic din Constanța a desfășurat, zilele trecute, o mulțime de activități, sărbătorind în acest fel Ziua Națională a României. 


Elevii și cadrele didactice, coordonate de prof. Kamel Musa, au organizat un colț cu bunătăți dobrogene, și nu numai, reprezentate prin grămezi de cozonaci, felii de chec, prăjituri, plăcinte dobrogene și macedonene, prăjituri de casă sau cumpărate, cornulețe și, bineînțeles, celebrele baclavale. 


După degustarea dulce, a urmat activitatea metodică a bibliotecarilor și documentariștilor din mediul preuniversitar constănțean, desfășurată în noul Centrul de Documentare și Informare "Garabet Gumbetlian" al  Liceului Energetic Constanța. 
La activitate, au participat reprezentați ai Casei Corpului Didactic din Constanța, prof. documentarist Flavia Petrov și prof. metodist Narciz Amza, 33 de bibliotecari din județul Constanța și un invitat de onoare, Eana Zama, fostă bibliotecară a liceului. Activitatea intitulată "De la biblioteca școlară la Centrul de documentare și informare", desfășurată în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Constanța, a avut ca obiectiv planificarea unui proiect de amenajare a C.D.I.-ului, prin transformarea bibliotecii școlare. 


Cu această ocazie, bibliotecarul instituției de învățământ, Mihaela Mictar, a prezentat pașii pe care i-a urmat în demersul pentru înființarea Centrului de Documentare și Informare din cadrul liceului, acesta fiind realizat cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 


Prin această transformare, a declarat directorul unității școlare, Claudia Nițu, s-a dorit crearea unui spațiu în care elevii să se poată exprima liber, pe care să-l simtă ca pe un centru de recreere, dar și ca pe un centru de documentare specializat, unde să își poată dezvolta competențele de comunicare, înțelegere și valorificare a informațiilor obținute. 


Prin activitățile desfășurate în cadrul C.D.I.-ului, elevii au acum posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de muncă în echipă, de abordare interdisciplinară a problemelor și deprinderi de căutare și prelucrare a informației. 


"Existența acestui spațiu asigură șanse egale pentru toți elevii, în privința accesului la informație și a materialelor documentare, participă la dezvoltarea unui management performant, bazat pe conlucrarea dintre școală - familie - comunitate, capabil să readucă școlii, cadrelor didactice și elevilor plus valoarea necesară situării Liceului Energetic Constanța în topul preferințelor elevilor pentru liceele tehnologice", a subliniat cadrul didactic. 


Momente artistice dedicate Zilei Naționale 
În cea de-a doua parte a activității, elevii și profesorii au susținut un moment artistic dedicat Zilei Naționale a României. La final, în sala de festivități a școlii, a avut loc serbarea propriu-zisă, care a debutat cu o piesă de teatru, prin care scenaristul, costumierul, recuziterul și regizorul spectacolului, profesorul de istorie Felicia Fărcășanu și ajutoarele sale, laborantul Corina Bechir și bibliotecarul Mihaela Mictar, au evocat momentele istorice de înființare și dezvoltare a partidului comunist din perioada 1947-1952. Actorii, elevii Liceului Energetic, au interpretat cu multă dăruire momentele artistice, inclusiv cele dedicate versurilor patriotice de atunci, din zilele noastre și, mai ales, cele dedicate Marii Uniri de la 1918, stârnind aplauze îndelungate publicului format din cadre didactice, elevi, dar și musafirii școlii, bibliotecarii județului. 


S-au remarcat în mod deosebit elevii care i-au interpretat pe tinerii Nicolae și Elena Ceaușescu, și care, cu inocența lor, au stârnit nu numai hohote de râs, dar și amintiri mai mult sau mai puțin plăcute din acele vremuri. 


Spectacolul a continuat cu intonarea unor cântece patriotice și recitarea unor frumoase versuri dedicate Zilei Naționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1241 secunde