Mesaj emoționant! In memoriam dr. Constantin Tica

525
Mesaj emoționant! In memoriam dr. Constantin Tica - ticaan-1575228766.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea academică a Universității "Ovidius Constanța" a transmis un mesaj emoționant în memoria profesorului Constantin Tica, reputat medic care a încetat din viață, vineri, 29 noiembrie, la vârsta de 66 de ani. 


"Profesorul Constantin Tica a fost una dintre personalitățile care au marcat istoria recentă a orașului Constanța, atât în calitate de dascăl, cât și de medic. Prin atitudinea sa, prin spiritul său ales, profesorul Constantin Tica ne lasă moștenire modelul implicării cu toată ființa într-o comunitate. 


Traseul profesional al profesorului Tica evidențiază dezvoltarea practicilor medicale și a învățământului medical dobrogean în domeniul Chirurgie Pediatrică. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași, în 1978, profesorul Tica ocupă prin concurs postul la Spitalul Județean Constanța, specialitatea Chirurgie Pediatrică, și parcurge toate etapele perfecționării profesionale, avându-i ca mentori pe Alexandru Pesamosca, Constantin Pavlovici și Mircea Petrescu. 
În anii ’90, medicul sprijină înființarea universității și pune bazele disciplinei Chirurgie Pediatrică la Constanța. Începând cu anul 1993, Constantin Tica ocupă funcția de Medic șef al Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, în cadrul Spitalului Județean Constanța. 


În anul 2006, devine profesor universitar în cadrul Facultății de Medicină a UOC, iar începând cu anul 2016, ocupă funcția de prodecan a facultății. 


Profesorul Tica a fost un profesionist desăvârșit, un bun coleg și un bun dascăl pentru studenți, masteranzi, doctoranzi și rezidenți. Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ce a făcut profesorul Constantin Tica pentru Universitatea «Ovidius» și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde