Elevii constănțeni pasionați de chimie vor da măsura valorii lor în acest weekend

488
Elevii constănțeni pasionați de chimie vor da măsura valorii lor în acest weekend - fond-week-end-1682014938.jpg

Articole de la același autor

Pentru profesorii de chimie și elevii constănțeni pasionați de această materie, weekend-ul abundă în evenimente, plecând de la sesiunea de comunicări științifice pentru liceeni, care are loc astăzi, 21 aprilie, la Liceul Energetic, și continuând cu cele două concursuri de profil, respectiv etapa județeană a Concursului de Chimie “Petru Poni” și etapa locală a Concursului de Chimie “Raluca Ripan”.

După cum ne-a informat prof. Gina Marin, inspector de specialitate chimie, elevii participanți la sesiunea de comunicări științifice de la Liceul Energetic vor elabora lucrări științifice/proiecte pe o temă propusă de ei înșiși, prin consultare cu profesorul coordonator, care trebuie să pună în evidență elemente ale cercetării în domeniul chimiei şi ale dezvoltării creativității elevilor. S-au înscris șase echipe de câte doi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Liceului Energetic Constanța şi Liceul de Marină Constanța.

Cei mai buni vor pleca la Pitești și Buzău

La etapa județeană a Concursului de Chimie “Petru Poni” care se va desfășura sâmbătă, 22 aprilie, la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanţa, s-au înscris 14 elevi ai Colegiului Comercial „Carol I", Liceului Energetic, Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”, Liceului de Marină şi Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia. Acest concurs se organizează pentru elevii claselor de liceu de la filiera tehnologică, de la toate formele de învățământ: zi, seral, cu frecvență redusă, din învățământul de stat și cel particular. Pentru etapa națională, care va avea loc în perioada 11-14 mai 2023, la Pitești, se alocă câte un loc pentru fiecare an de studiu.

Tot sâmbătă, 22 aprilie, va avea loc și etapa locală a Concursului de Chimie “Raluca Ripan”, pentru elevii clasei a VII-a, la care s-au înscris 98 elevi (65 elevi în Centrul Constanța, 9 elevi în centrul Medgidia, 13 elevi în centrul Năvodari, 8 elevi în centrul Mangalia și 3 elevi în centrul Cernavodă), care se vor prezenta la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” Constanţa - pentru unităţile din municipiul Constanţa şi Cumpăna; Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia; Şcoala Gimnazială nr.1 „George Enescu” Năvodari; Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia; Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă - pentru unităţile arondate cercurilor pedagogice.

Etapa județeană a Concursului de Chimie „Raluca Ripan” va avea loc pe 20 mai 2023, iar la etapa națională vor participa câte două echipe din fiecare județ cu minim 50 de puncte. Aceasta se va desfășura pe 13 mai 2023 în sistem online la Buzău.

Mențiune la Olimpiada Națională de Chimie pentru o mircistă

Lotul județului Constanța participant la etapa națională a Olimpiadei de Chimie care s-a desfășurat la Deva a fost format din șapte elevi din clasele a VIII-XI (6 elevi ai Colegiului Național „Mircea Cel Bătrân” şi un elev al Liceului Teoretic "Ovidius", doi dintre aceștia fiind pregătiți și în Centrul de Excelență Constanța).

Mircista Anne-Marie Denisa Nistor, din clasa a XI-a, pregătită de prof. Monica Dumitru şi prof. Marin Gina a obținut Mențiune specială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5102 secunde