Răspândirea alarmantă a fenomenului de bullying a băgat în alertă autoritățile locale

202
Răspândirea alarmantă a fenomenului de bullying a băgat în alertă autoritățile locale - whatsapp-image-20230421-at-15532-1682082904.jpeg

Articole de la același autor

Ca urmare a semnării, în urmă cu o lună, a unui protocol de colaborare inter-instituțională cu privire la reducerea fenomenului de bullying, vineri, 21 aprilie, a avut loc o întâlnire în sala „Remus Opreanu”, pentru a se stabili modul de lucru în ceea ce privește activitatea de informare, evaluare și monitorizare în unitățile de învățământ din județul Constanța, la care au luat parte reprezentați din Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța - Biroul Siguranță Școlară, Organizația Salvați Copiii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța și directorii mai multor unități de învățământ din județul Constanța.

Acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying va începe luni, 24 aprilie a.c., la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța și va continua, în următoarele săptămâni, în alte nouă unități de învățământ din județul Constanța: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Economic Mangalia, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Constanța, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna.

Mai precis, vor fi constituite echipe mixte formate din cadrul didactic (diriginte/învățător), dar și reprezentanți din Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Poliția Locală, Organizația Salvați Copiii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța. Aceștia vor participa la orele de dirigenție ale tuturor claselor unităților de învățământ menționate anterior și vor distribui fișe de identificare a fenomenului de bullying, pe care elevii le vor completa în mod anonim.

În cele din urmă, se vor analiza și evalua fișele și se va întocmi un raport final privind rezultatul acțiunilor întreprinse pe parcursul perioadei de evaluare. 

Toate cele 10 unități de învățământ au fost verificate, în perioada 16-31 ianuarie a.c., de Comisia mixtă de verificare a mecanismului de intervenție în prevenirea și combaterea bullying-ului și violenței în unitățile de învățământ din județul Constanța, constituită, la începutul anului, prin Ordin de Prefect. Mai exact, membrii Comisiei (reprezentanți ai Prefecturii Constanța, IPJ Constanța și ISJ Constanța) au verificat respectarea prevederilor legale privind mecanismul de intervenție în prevenirea și combaterea bullying-ului și violenței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7431 secunde