Nouă licee tehnologice constănțene au celebrat Ziua Francofoniei

149755
2
Nouă licee tehnologice constănțene au celebrat Ziua Francofoniei - whatsapp-image-20230320-at-18230-1679392904.jpg

Articole de la același autor

În acest an, România aniversează 30 de ani de la aderarea la Francofonia instituțională, iar această aniversare pune în evidență, printre altele, valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, precum și acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și a valorilor sale.

În fiecare an, la 20 martie, cele 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată marchează aniversarea semnării, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Pe data de 16 martie a avut loc la București, în prezența președintelui României, Klaus Johannis, prim ministrului, Nicolae Ciucă și a secretarei Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, conferința „Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă”.

Și la Constanța vor avea loc în perioada următoare o serie de manifestări, prima dintre ele fiind cea desfășurată la Colegiul Comercial „Carol I”.

Intrat deja în tradiție, spectacolul dedicat celebrării Francofoniei, destinat liceelor tehnologice și derulat în amfiteatrul Colegiului Comercial „Carol I”, a devenit anul acesta proiect educativ județean cu două concursuri, unul de prezentări multimedia și altul de spectacol artistic intitulat Célébrons ensemble la francophonie.

Nouă licee tehnologice (Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul de Marină, Liceul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul cu Program Sportiv ,,Nicolae Rotaru”, Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, Liceul Tehnologic „Tomis”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii și Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman”) au urcat pe scenă, luni, 20 martie, interpretând poezie, muzică, dans, în limba lui Voltaire.

Este primul eveniment cu prezență fizică după trei ani de la pandemia de Covid 19 și a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța și cu sucursala Constanța a Asociaței Profesorilor Francofoni din România. „Această manifestare se dorește a fi un moment dedicat comunității francofone din Constanța, mai ales elevilor și profesorilor entuziaști care au înțeles că dincolo de discreția sălilor de clasă, motivația pentru învățarea limbii franceze se construiește cu pasiune și creativitate. În același timp, acest proiect  evidențiază faptul că francofonia este departe  de a fi elitistă, accesibilă numai unei anumite categorii de elevi, iar cunoașterea culturii și limbii franceze reprezintă o deschidere către lumea profesională, un vector de promovare socială”, transmite prof. Mihaela Postelnicu.

Comentează știrea

Lorenne
21 martie 2023
Parlez-vous francais?

Je suis enchantee de lire cette article, c'est tres interessant d'etudier la langue francaise et ensuite de devenir un bon parleur de francais!

Eori
12 mai

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba ! Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate. Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat. Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal. Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate. Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele. Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală. Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste. Există Cursuri De Calificare, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă. Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3913 secunde