Studenții basarabeni din Constanța organizează un festival dedicat Unirii cu România

149623
Studenții basarabeni din Constanța organizează un festival dedicat Unirii cu România - x-zilele-basarabiei-1679324591.jpg

Articole de la același autor

Asociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța organizează, în perioada 24-27 martie, Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, în scopul promovării valorilor și menținerii vieții spiritului românesc printre etnicii români, prin derularea de activități cu caracter cultural, educațional și social, pentru a marca 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ediția din acest an, și prima de altfel, cuprinde un amplu program de evenimente sociale, culturale și artistice, care se deschide vineri, 24 martie, cu Concert SATOSHI + Basarabian party, începând cu ora 20:00, la Club Phoenix Constanța. Scopul evenimentului privește promovarea artiștilor autohtoni, a muzicii și a dansului autentic Basarabian.

Sâmbătă, 25 martie, va avea loc, offline, întâlnirea cu basarabenii de succes din Constanța, eveniment care va oferi posibilitatea tinerilor să se inspire din istoriile oamenilor basarabeni de succes prin o serie de discursuri și o sesiune de întrebări&răspunsuri.

Duminică, 26 martie, în Piața Ovidiu Constanța. CTB Constanța va da mână cu mână cu studenții din LSUMC și LSUOC pentru a marca evenimentul istoric prin care și „străbuneii noștri” au dat mână cu mână pentru a realiza Unirea Basarabiei cu România.

Luni, 27 martie, va fi vernisată o expoziție foto „Basarabia în imagini”, care va cuprinde imagini din perioada Basarabiei interbelice până în prezent, având scopul de a promova istoria și frumusețea Basarabiei. Locul desfășurării - Universitatea "Ovidius" din Constanța, Corp A, Etajul 1, hol.

Sunt invitați la evenimentele festivalului toți cei care ar vrea să afle despre viața, istoria, tradițiile și obiceiurile oamenilor de dincolo de Prut, cei care se identifică cu valorile organizației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde