Un părinte reclamă corectarea contestațiilor la olimpiada de istorie. "Copiii au ajuns doar niște numere"

8148
Un părinte reclamă corectarea contestațiilor la olimpiada de istorie.

Articole de la același autor

Dezamăgit de modul în care a fost tratat de angajații Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristian Crăciun, părintele unei eleve de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, participantă la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Istorie, a ajuns să-și facă publică nemulțumirea vizavi de cum sunt corectate lucrările, veșnic, de aceiași profesori.

Foarte pasionată de istorie, fiica sa a concurat și anul trecut la aceeași olimpiadă și, la aflarea rezultatului nefavorabil, s-a decis să nu mai participe vreodată. Totuși, la insistențele părinților, a concurat și anul acesta.

Tatăl singurului elev al liceului din Ovidiu care a participat la această disciplină reclamă faptul că „olimpiada a fost presărată cu rezultate care ulterior au fost șterse, apoi postate a doua zi, iar modificate după trei zile. După atâta incertitudine și diferențe enorme de notare, doar Dumnezeu știe care erau rezultatele reale”, oferind chiar cronologia… faptelor.

„Publicarea cu 16 ore mai târziu, față de celelalte clase, a rezultatelor de la clasa a X-a, în data de 19.03.2023, ora 14:23, întârziere ce stârnește nelămuriri. Nepublicarea/ afișarea subiectelor și baremelor pe Forum IŞJ Constanța sau la sediul unității de învățământ unde s-a susținut Olimpiada. Ștergerea în data de 20.03.2023 (ora 23:23) de pe Forum IŞJ Constanța a rezultatelor de la contestații, publicate în data de 20.03.2023 (ora 21:23). Modificarea în data de 24.03.2023 (ora 14:37) de pe Forum IŞJ Constanța a rezultatelor finale, publicate în data de 21.03.2023 (ora 11:36). Scăderea punctajelor la contestații este normală, dacă diferența dintre cele două evaluări nu este mare. Cum pot fi explicate diferențele în următoarele cazuri, care au depus contestații, iar punctajul a scăzut foarte mult: 11NATCC231(-17,5 puncte), 12ESCAA143 (-15 puncte), 12MBCRUN542 (-13,5 puncte), 12BCM2135A (-20 puncte)?”, afirmă Cristian Crăciun. Care mai adaugă că are dovezi pentru tot ceea ce afirmă.

Mai mult, aduce în discuție cazul elevului de la clasa a VIII-a, cu codul 8TGTAON144, căruia, inițial, i s-au acordat 65 puncte, în urma contestației a obținut 27 puncte, iar la rezultatele finale și premii apare cu 71 puncte și premiul al III-lea.

„De fiecare dată aceleași școli câștigă, își împart premiile între ele, pentru că profesorii, la rândul lor, sunt recompensați. Sunt atât de mâhnit că învățământul a ajuns la nivelul acesta, să considere copiii noștri doar niște numere. Am trimis o plângere la Ministerul Educației, dar sunt convins că, în urma unui control, cei de la IŞJ consideră că ies basma curată”, a mai declarat Cristian Crăciun.

Răspunsul inspectorului școlar de specialitate

În legătură cu toate aceste afirmații, am solicitat un punct de vedere și inspectorului școlar de specialitate istorie, prof. Magda Baciu-Iacob. „Rezultatele pentru clasa a X-a s-au afișat în termenul legal prevăzut în Regulamentul specific de organizare și desfășurare a olimpiadei de istorie nr. 24041/07.02.2023 și Procedura operațională privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de istorie, etapa județeană, PO-IȘJCT-CIȘ-28. Subiectele și baremele sunt elaborate de CNPEE, care deține drept de autor. Rezultatele la contestații au fost modificate doar unde s-a constatat o eroare materială (coduri duble, notarea doar a unuia dintre subiecte). Reevaluarea lucrărilor se face la cerere, prin contestarea rezultatului inițial și cu respectarea Regulamentului specific de organizare și desfășurare a olimpiadei de istorie nr. 24041/07.02.2023, capitol IX, alin (c). În cadrul diferitelor etape ale olimpiadei, sunt admise contestațiile în cazul cărora între nota inițială şi nota de la contestații există o diferență de cel puțin 5 puncte în cazul sistemului de notare de la 0 la 100 puncte, respectiv 0,50 puncte pentru punctajul transformat în notă. Contestațiile sunt considerate admise atât prin creștere, cât şi prin scădere. Notele acordate de comisiile de contestații, la oricare etapă a olimpiadei, sunt definitive”, a transmis prof. Baciu-Iacob.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7088 secunde