ISJ Constanța declară că nicio școală constănțeană nu prezintă risc de prăbușire

249
ISJ Constanța declară că nicio școală constănțeană nu prezintă risc de prăbușire - whatsappimage20211220at155627-1677492001.jpeg

Articole de la același autor

În ediția de astăzi, 27 februarie, a ziarului „Cuget Liber”, am făcut publică lista unităților de învățământ din județul Constanța încadrate într-unul din cele patru grade de risc seismic, așa cum reiese din lista făcută publică de Ministerul Educației.

În acest sens, prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a transmis următoarele precizări: „Prin adresa cu nr. 1079A/ 20.02.2023, Instituția Prefectului – Județul Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-au adresat autorităților publice locale, în vederea luării tuturor măsurilor necesare pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, așa cum sunt precizate în Legea nr. 212/ din 12 iulie 2022.

Prin adresa cu nr. 1176A/ 24.02.2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța le-a solicitat tuturor directorilor unităților de învățământ din județul Constanța să mențină comunicarea cu autoritățile publice locale, astfel încât să se asigure un climat de siguranță pentru toți copiii/ elevii din județul Constanța.

Menționez faptul că pentru toate clădirile expertizate s-au solicitat și documentele care atestă respectiva expertizare. Nicio clădire expertizată, aflată în administrarea școlilor din județ, nu se încadrează în clasa de risc seismic RSI.

Lista acestor clădiri este făcută publică de către Ministerul Educației și va fi actualizată în fiecare zi de vineri”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4501 secunde