Grav accident la școala din Siliștea. O profesoară și-a rupt piciorul din cauza gheții

2185
1

Articole de la același autor

Aflate la zeci de kilometri distanță de municipiul reședință, activitățile din unitățile de învățământ ale județului Constanța sunt făcute publice prin intermediul paginilor de socializare, unde părinții află și ei ce mai fac copiii lor la școală. Așadar, veștile frumoase sunt făcute să circule repede. Ca-n viață! Ce ne facem, însă, cu veștile mai proaste care nu trebuie sub nicio formă să ajungă la „urechile” presei?

Este și cazul foarte grav relatat de un părinte al unui copil de la Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea. „Ieri (marți, 31 ianuarie-n.r.), un cadru didactic și-a rupt ligamentele din cauza necurățării gheții în curtea școlii/terenul de sport. Trei săptămâni imobilizată la pat, după care posibil necesită operație. Dusă cu mașina Poliției (șeful de post) către spital, pe drum intersectându-se cu mașina Ambulanței. Să ne «bucurăm» că a fost un cadru didactic, și nu un elev?”.

Contactat telefonic, șeful de post Marius Stămoiu ne-a confirmat că a văzut o profesoară căzută „și a trebuit să o ajut. Era căzută în zăpadă și am luat-o și am pus-o în mașină. Nu a fost un eveniment de natura Poliției, dar mi s-a părut omenește. Sunase dânsa la Ambulanță”.

Mergând pe firul evenimentului, am încercat să aflăm mai multe detalii de la ing. Adriana Ionașcu, directorul numit în urma câștigării concursului la conducerea Școlii nr. 1 Siliștea.

În loc să facă lumină în acest caz întâmplat în curtea școlii pe care o conduce, directoarea s-a arătat intrigată că un părinte a trimis o sesizare presei… dar la școală nu a fost înregistrată.

„Nu cred că sunteți organul abilitat să primiți sesizări”, a venit replica directoarei.

La așa dialog, i-am transmis, totuși, întrebarea din finalul sesizării, în sensul dacă este adevărat că nu era adunată gheața de pe terenul de sport.

„Explicați-i dvs. părintelui. Îmi pare rău, nu mai pot să discut această problemă, am alte treburi mult mai importante”, a spus directoarea și ne-a închis telefonul.

O fi fost oare ocupată să anunțe la Inspecția Teritorială de Muncă evenimentul, ca nu cumva să plătească vreo amendă între 3.500 și 7.000 lei dacă nu transmite de îndată (în 24 de ore) accidentul de muncă?

Totodată, am încercat să aflăm de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța dacă a fost adus la cunoștința inspectorilor de sector acest caz, dacă a fost demarată o anchetă, pentru a se descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat. Mai precis, i-am solicitat prof. Sorin Mihai să ne spună dacă știe de acest accident de muncă. Până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns.

Probabil că așa cum nu trebuie să știe presa despre unitățile de învățământ constănțene în care copiii învață îmbrăcați, în clase friguroase, ca urmare a avariilor Societății Termoficare, tot așa nu trebuie să se știe că în județ se întâmplă asemenea accidente de muncă, mai ales în școli… unde domnesc liniștea și armonia. 



Comentează știrea

Apostolakis
2 februarie 2023
Siliștea rullz

"Celebrul" șef de post din Siliștea care prinde hoții pe banda rulanta????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5536 secunde