Elevii au revenit în bănci. „Vom vedea dacă se va impune suspendarea cursurilor la nivelul unor clase sau în unele unități de învățământ”

552
Elevii au revenit în bănci. „Vom vedea dacă se va impune suspendarea cursurilor la nivelul unor clase sau în unele unități de învățământ” - 32404517672638072869849063883032-1673256040.jpg

Articole de la același autor

Vacanța de iarnă s-a încheiat. În această dimineață, clopoțelul a sunat, din nou, pentru toți cei 109.000 de elevi din județul Constanța. Pentru că ne aflăm în plin sezon gripal, iar infecțiile respiratorii se află pe un trend ascendent, este nevoie de măsuri de protecție în toate unitățile de învățământ.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Constanța a luat legătura, încă de săptămâna trecută, cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ), care vor pune la dispoziție tuturor unităților de învățământ care au solicitat acest lucru, măști de protecție pentru personal și elevi.

Potrivit șefului IȘJ, Sorin Mihai, nu au fost înregistrate foarte multe cereri, întrucât școlile au deja stocuri. „Reflexele pe care le-am dobândit în pandemie au rămas și suntem pregătiți cu dispozitive medicale și cu materiale sanitare specifice. Am luat legătura cu unitățile de învățământ. În această dimineață, în consiliul inspectorilor școlari, primul punct pe ordinea de zi a fost tocmai monitorizarea situației pregătirilor și felului în care se fac demersurile necesare pentru a preîntâmpina orice escaladare a cazurilor de gripă. În această perioadă a stării de alertă epidemică suntem în plină monitorizare a cazurilor, iar miercuri, 11 ianuarie va fi o ședință cu directorii de școli din întreg județul. Abia atunci vom avea o primă evaluare și vom vedea care sunt măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în continuare. Vom vedea pe parcurs dacă se va impune suspendarea cursurilor la nivelul unor clase sau în unele unități de învățământ. Atenţie, însă! Acest lucru se va face numai cu recomandarea DSPJ, singurii în măsură care să aibă o opinie avizată în acest sens. La acest moment, facem triajul elevilor cu cadre medicale, iar acolo unde nu există personal medical, triajul este realizat observațional de către cadrele didactice. Cel mai important triaj este cel efectuat la domiciliu, de către părinți”, a declarat inspectorul şcolar general, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în prima zi de școală nu a fost trimis acasă nici un copil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5103 secunde