Care este obiectivul protocolului dintre ISJ Constanța și Logiscool

421
Care este obiectivul protocolului dintre ISJ Constanța și Logiscool - xobiectivprotocol-1675071354.jpg

Articole de la același autor

Alfabetizarea digitală reprezintă o necesitate atunci când se discută despre caracteristicile profilului educațional spre care ne îndreptăm. Pentru dezvoltarea acestui limbaj al secolului al XXI-lea în rândul elevilor claselor primare și gimnaziale din Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a semnat un protocol de colaborare cu Logiscool Constanța.

Principalul obiectiv al parteneriatului îl constituie desfășurarea de proiecte educative de programare și de înțelegere a tehnologiei, sub forma unor sesiuni care vor cuprinde atât noțiuni privind pericolele lumii digitale și modalitățile de prevenție a acestora (parole, farse, cyberbullying), cât și o introducere în programare prin crearea unui joc și programarea unui roboțel Lego.

Logiscool este o școală de codare unde copiii și adolescenții pot deprinde abilități digitale într-un mod plăcut și distractiv, în timp ce testează chiar ei codarea, robotica și multe alte subiecte digitale atât de necesare în era noastră.

La Logiscool copii sunt ajutați să dobândească competențe digitale, așa că se oferă suport specializat pentru școli din lumea întreagă. Pe lângă programele after-school și modulele scurte, sunt oferite gratuit activități extracuriculare și exerciții pentru instituții educaționale pe diferite subiecte și în forme diverse.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1629 secunde