17.000 de copii din creșele și grădinițele constănțene, beneficiari ai unui nou program național

212
17.000 de copii din creșele și grădinițele constănțene, beneficiari ai unui nou program național - xprogramprescolari-1672141859.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” a găzduit, recent, lansarea oficială a Programului Educațional Național de Educație pentru Valori Joc, Respect și Bucurie la nivelul județului Constanța.

Proiectul reprezintă un demers necesar, adecvat la schimbările profunde din societatea românească și din lume, răspuns la una dintre măsurile previzionate de Ministerul Educației privind creșterea calității serviciilor din educația timpurie, respectiv centrarea unei părți a curriculumului național pe dezvoltarea de valori în rândul copiilor.

Grupul țintă al programului îl reprezintă 17.000 de copii cu vârste între 2 și 3 ani, 1.100 de cadre didactice din creșele și grădinițele județului Constanta, părinții copiilor implicați în program, precum și adulții care au legătură cu copiii din unitățile de educație timpurie.

Astfel, până în anul 2030 se vor derula acțiuni și demersuri cu accent pe dezvoltarea de valori în rândul copiilor preșcolari, valori etice și morale universale care definesc omul și comunitatea din care acesta face parte.

Componentele programului sunt: managementul proiectului, activități destinate educării și formării copiilor, informării  și formării indirecte a părinților, activități de formare continuă și de dezvoltare profesională destinate cadrelor didactice din educația timpurie.

„Este important ca o societate sănătoasă să fie construită pe modele valoroase. Acestea pot fi prezentate într-o formulă atractivă copiilor de vârstă mică în cadrul unui curriculum adaptat care să aducă o schimbare la nivel atitudinal, atât pentru copiii noștri, cât și pentru părinți și profesori. Crearea unei comunități de învățare reprezintă un exemplu de educație sustenabilă, solidă”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8374 secunde