Elevi din patru licee constănțene participă la o nouă ediție a evenimentului „Tinerii și energia verde”

156
Elevi din patru licee constănțene participă la o nouă ediție a evenimentului „Tinerii și energia verde” - umc-1669034462.jpg
Marți, 22 noiembrie, Universitatea Maritimă din Constanța organizează a V-a ediţie a activităţii „Tinerii şi energia verde”, dedicată studenţilor şi elevilor constănțeni. Activitatea are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea unui mediu curat, precum şi încurajarea tinerilor în utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Evenimentul va avea loc cu sprijinul Ministerului Educaţiei și IȘJ Constanța, inspector pentru biologie – prof. dr. Laura Popa. La activitate vor participa patru licee: Liceul teoretic "George Emil Palade", Constanța, Liceul Energetic Constanța, Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", Constanța și Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu, Năvodari. Un număr total de 33 elevi au confirmat participarea. Alături de cadre didactice ale UMC, în desfășurarea activității elevii vor fi îndrumați de studenți și masteranzi din cadrul programului de studiu "Ingineria și Protectia Mediului in Industrie".

În cadrul activităţii participanţii vor fi instruiţi, prin intermediul programelor de simulare, cu privire la identificarea amprentei de CO2 pentru diferite aplicații. De asemenea, în activităţile din laboratoare, vor cunoaşte şi vor analiza potenţialul energetic din surse regenerabile în zona Constanţa: marin, solar, eolian. Evenimentul se va finaliza cu un concurs în care participanții vor avea ocazia să aplice noile cunoştințe acumulate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6661 secunde