Ce salarii au angajații IȘJ Constanța! Doar patru din cei 30 de inspectori nu primesc gradație de merit

5491
12
Ce salarii au angajații IȘJ Constanța! Doar patru din cei 30 de inspectori nu primesc gradație de merit - fondsalariiinspectori-1667489350.jpg
Organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța cuprinde, la această dată, un număr de 44 de angajați, din care 30 sunt inspectori școlari, 26 fiind beneficiari ai gradației de merit, adică de un salariu majorat cu 25%, conform recentei liste date publicității, în temeiul art. 33 alin (1) din Legea-cadru nr. 153/2017.

Cel mai mare salariu brut este, evident, cel al inspectorului școlar general Sorin Mihai (13.039 lei), asta după ce anul trecut era întrecut de inspectorul general adjunct, care avea salariul de bază mai mare (10.801 lei, iar „generalul” – 9.217 lei). Noroc cu gradația de merit că s-a restabilit… ierarhia. Așadar, la salariul de bază lunar al inspectorului general (9.250 lei) se adaugă gradația de merit (2.313 lei), sporul de suprasolicitare neuropsihică (1.129 lei) și indemnizația de hrană (347 lei) care este în sumă fixă pentru marea majoritate a inspectorilor.

Prof. Loredana Manolache, în calitate de inspector școlar general adjunct, primește un salariu de 12.246 lei, iar prof. Daniela Stan, în aceeași calitate, primește un salariu de 13.196 lei, datorită indemnizației lunare pentru titlul de doctor (în valoare de 950 lei). De asemenea, tot pentru obținerea titlului de doctor mai primesc indemnizații lunare de 950 lei, respectiv 475 lei, alți doi inspectori școlari.

În schimb, 16 dintre inspectorii școlari au un salariu brut de 10.987 lei, trei inspectori primesc 8.865 lei, alți patru inspectori 5.494 lei, iar cel mai mic salariu de inspector are valoarea de 4.433 lei.

Interesant este că ec. Roberta Laura Galav, contabil șef, primește gradație de merit (și un salariu de 11.991 lei), în timp ce ec. Raluca Elena Lupu, șef serviciu normare salarizare și administrativ, nu i-a fost acceptat, în ciuda faptului că ambele au spor pentru control financiar preventiv (răsplătit cu 10%), deci atribuții asemănătoare.

Și dacă „suprasolicitarea neuropsihică” a inspectorilor școlari este compensată cu 10% din salariul de bază, cei 12 angajați din aparatul administrativ primesc un spor de 15% pentru complexitatea muncii depuse. Singurele care nu au nici gradație de merit, nici un fel de spor, ci doar indemnizație de hrană sunt cele două îngrijitoare, al căror salariu este de 3.446 lei, respectiv 3.350 lei.

 

Doi inspectori au părăsit echipa IȘJ Constanța

Ca urmare a numirii sale în funcția de inspector în cadrul Ministerului Educației, funcția deținută de prof. Alina Dumitrașcu, de inspector școlar pentru geografie s-a eliberat. La fel cum s-a eliberat un post și prin plecarea prof. Grațiela Georgiana Dumitrache, inspector școlar pentru limba și literatura română. Sunt libere de ceva vreme funcțiile de inspector școlar pentru informatică, precum și cel de inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Laura
4 noiembrie 2022
Gradatie

Dna jurnalist, e interesant de vazut cum a obținut dna Galav, gradatie de merit. Contrar tuturor metodologiilor, dar conform dorintei ISGA...evaluata pe 4 ani...dar asta nu prezinta interes...

Un amarat de la Fetesti
4 noiembrie 2022
Intrebari

Dar S. Mihai cum a luat gradatie cu 4 ore predare pe saptamana? Dar jurista cum a luat gradatia cu punctaj maxim tinand cont ca a pierdut toate procesele importante, cu Bucovala, Marcu, Galav etc ?

Răspuns la: Gradatie
Adăugat de : Laura, 4 noiembrie 2022
Dna jurnalist, e interesant de vazut cum a obținut dna Galav, gradatie de merit. Contrar tuturor metodologiilor, dar conform dorintei...
Cabrancea
4 noiembrie 2022
falsuri

Inspectorii generali (ca de exemplu Sorin Mihai, Bucovala Zoe, Miu Petrica, etc) si inspectorii scolari, n-au avut realizari deosebite in scolile unde sunt titulari. Nici unul nu poate sa dea nume de elevii (pregatiti de ei la concursuri, la olimpiada, etc), dar in schimb au echipa care imparte hartiile cu ei. Stim cu totii de aceste cutume care odata invatate se inradacineaza adanc in ISJ.

Alina
4 noiembrie 2022
gradatii obtinute cu ajutorul complicilor

Cunoastem si noi profesorii cum obtin inspectorii ISJ gradatiile. Colegii inspectorilor din scolile unde sunt titulari ii trec si pe inspectori (fara sa aiba nici cea mai mica contributie) ca ar fi si ei indrumatori/coordonatori/participanti la activitati si astfel isi fac hartii doveditoare pentru a intruni punctajul. Munca adevarata o fac profesorii la catedra care se preteaza la astfel de situatii. O stiu si directorii, sunt complici cu totii.

Răspuns la: falsuri
Adăugat de : Cabrancea, 4 noiembrie 2022
Inspectorii generali (ca de exemplu Sorin Mihai, Bucovala Zoe, Miu Petrica, etc) si inspectorii scolari, n-au avut realizari deosebite in scolile...
Cristina
4 noiembrie 2022
INSPECTORAT-GRADATII

Cine linge mai lung si mai apasat talpile si dosurile fostilor si actualilor inspectori fie ei generali, adjuncti sau inspectori scolari, aceia dobandesc impreuna gradatii. Cei mai submediocrii inspectori ca Sorin si Miu, si-au dt punctaj nemeritat si nemuncit. Dintotdeauna asa a fost, doar jurnalistii se mai mira ca profesorii , nu.

Traian
5 noiembrie 2022
"se mai mira" si publicul

Fiecare pe domeniul lui, dar din cind in cind si pt. diversitate e Ziar, TV. Sti ca lucrezi acolo, dar de asta e si ziar cu putere (sau asa se doreste, e normal si bine) pai si la public pt. aplauze de merit !

Răspuns la: INSPECTORAT-GRADATII
Adăugat de : Cristina, 4 noiembrie 2022
Cine linge mai lung si mai apasat talpile si dosurile fostilor si actualilor inspectori fie ei generali, adjuncti sau inspectori scolari, aceia...
ISJ
6 noiembrie 2022
Spagarii si procesele ISJ pierdute

Gradatia de merit a juristei poate ca e pe merit obtinuta. Ce vina are jurista ca a castigat Bucovala, Nitu Alina, etc, procesul cu ISJ si MEC si l-a dat apoi jos pe Miu Petrica cocotat nedemn pe functie, numit de PSD, care a demis inspectorii ca sa-si puna oamenii lui. A facut Miu Petrica ceea ce face si Sorin Mihai acum. Sau ce vina are jurista ca Miu Petrica a piedut procesul cu Marcu. Miu a inceput procesul cand era "general" si l-a piedut pentru ca a inventat minciuni deplasate din dorinta de a se razbuna si a castiga bani nemunciti. Este o conduita frecventa la ISJ, lipsa de demnitate, lacomia dupa bani nemunciti (vezi inspectorii spagari Cabrancea Cristina, Miu Petrica, Faliboga, etc), care au cerut mita sau daune in procese bazate pe minciuni inventate. E usor sa obtii gradatie cand esti pe functie, iti fabrici la comanda hartii cu ajutorul subalternilor. Dubios!

Gabi
6 noiembrie 2022
gradatii in echipa

Si inspectoarea Gabiela Micu si Alina Elena Nitu au castigat procesul cu ISJ Cta cand Miu Petrica, numit provizoriu, le-a demis pe amandoua in aceeasi zi. Imaginati-va cum era sa pledeze jurista in proces cu un general sef PSD-ist numit pe criterii politice, avand un om razbunator pus pe functie si care incepuse sa depuna plangeri penale si la DNA impotriva inspectoarei generale adjuncte Alina Codreanu.

Consiliul de administratie ISJ
6 noiembrie 2022
Membrii in comisii de evaluare

Sa ne povesteasca si fosta inspectoare Dragomir Anca, impreuna cu jurista si generalul Sorin Mihai cum au ADMIS dosarul de gradatie a lui Marcu in 2021 (desi Dragomir insista cu respingerea), in urma vizitei corpului de control al ministerului. Cam astfel de inspectori se perinda prin functiile ISJ-ului cand e vorba de acordat gradatii pe merit. Uneori e nevoie sa apelezi la corpul de control sa le atragi atentia ca unii chiar sunt incompetenti (Dragomir Anca, Sorin Mihai si evaluatorii dosarelor de gradatie numiti de inspectori). Ipostaze care tin de impostura/necunoastere si uneori de "echipa" care lucreaza pentru propriul interes.

Popescu
7 noiembrie 2022
Gradatii- confuzie

Gradatia de merit nu se da pentru ca iti faci norma de 18 ore ci pentru realizarile obtinute cu elevii, pentru proiecte etc.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde