Elevii din 17 unități școlare constănțene vor participa la proiectul ”Fii avocat în școala ta!”

369
1
Elevii din 17 unități școlare constănțene vor participa la proiectul ”Fii avocat în școala ta!” - xproiectfast-1667390185.jpg

Articole de la același autor

Ediția din acest an, a II-a, a Proiectului FAST (Fii Avocat în Școala Ta!), adresat unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța implică participarea a 17 unități de învățământ (șapte școli gimnaziale și 10 licee), după cum urmează:

 ⁃ Școlile Gimnaziale Nr. 6, 12, 28, 30, 39, Școala Gimnazială Nr. 1 Valu lui Traian, Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie;

 ⁃ Liceul Teoretic “G. Călinescu”, Liceul Teoretic “Traian”, Colegiul Național “M. Eminescu”, Liceul Internațional de Informatică, Liceul Teoretic “G. E. Palade”, Liceul Teoretic “Carmen Sylva” Eforie Sud, Liceul Teoretic “Callatis” Mangalia, Liceul Tehnologic “N. Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret”, Colegiul Național de Arte “Regina Maria”.

Proiectul FAST urmărește dezvoltarea unei culturi juridice în rândul elevilor, precum și creșterea interesului pentru educația juridică, prin participarea tinerilor la 5 module de informare, după cum urmează:

1. Despre justiție și actorii ei. Cât și cum răspundem în fața legii.

2. Infracțiuni contra patrimoniului. Infracțiuni de violență.

3. Libertatea și integritatea sexuală. Bullying-ul  mai mult decât un fenomen social.

4. Infracțiuni legate de droguri. Criminalitatea informatică.

Menționăm că, pentru a participa la ediția a II-a a Proiectului FAST s-au înscris 95 de clase de elevi (de la clasa a VII-a la clasa a XII-a), din municipiu și județ.

Sesiunile de informare vor fi susținute în orele de dirigenție de către avocați voluntari din cadrul Baroului Constanța.

„Încă de la prima sa ediție Proiectul FAST a fost un real succes, fapt confirmat atât de către elevii participanți, cât și de cadrele didactice coordonatoare. Mediul social actual, prin dinamica sa, presupune stăpânirea unor aspecte juridice elementare de la vârsta de 13-14 ani, moment în care elevul trebuie să devină conștient de eventualele consecințe juridice ale acțiunilor sale. Proiectul FAST vine să-i responsabilizeze pe tineri în această direcție și să le ofere perspectiva de «cauză-efect» cu privire la faptele lor”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentează știrea

Micul Mazgalici
2 noiembrie 2022
La Cravata

E buna si cravata, dar iar pe statistica de timp (cravata, esarfa sau ce o mai fi cu fundulita dar nu nod aici). La tinerete e frumos pe imagine cu tenisi si medalion de invatatura, de pe potrivire de timp poate mai dificil. (e doar din statistica publica, adica ce mai vedem pe la TV si poate si ceva la preferinte personale). Chiar si la astia cu nucleara de sint toti speriati, au model tunoare B3 si F3x3, adica si cu armonie de uniforma dar posibilitate de variatie panglica. Prin generala, acum 30 de ani era "CulturaCivica" inclusiv si Balanta.(1 an am prins, dupa aia alesii alta programa). Din pct. meu de vedere era bine si la liceu cu CulturaCivica Obligatoriu (1h pt. toti - vrei, nu vrei la targ de asta dai !)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde