Ministerul Educației dezaprobă obiceiul trecerii la ”programul de iarnă”

501
Ministerul Educației dezaprobă obiceiul trecerii la ”programul de iarnă” - 2-1667302137.jpeg

Articole de la același autor

Deranjat de faptul că există unități de învățământ în țară care au decis să-și modifice orarul, după schimbarea orei, în sensul micșorării duratei cursurilor și a pauzelor, Ministerul Educației a transmis un punct de vedere prin care descurajează practica trecerii la „orarul de iarnă”.

În fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: „În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar”.

„Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată.

Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”.

Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”, se arată în punctul de vedere făcut public pe site-ul oficial al ministerului.

Întrebat dacă în județul Constanța există astfel de solicitări, inspectorul general, prof. Sorin Mihai a declarat că „nicio unitate de învățământ nu a transmis către Inspectoratul Școlar județean Constanța intenția de a modifica durata orelor de curs și a pauzelor pe motive ce țin de apropierea calendaristică a iernii”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4442 secunde