A fost amânată cu încă două săptămâni trimiterea spre Parlament a proiectelor de lege „România Educată”

230
A fost amânată cu încă două săptămâni trimiterea spre Parlament a proiectelor de lege „România Educată” - img20210522093737-1666955551.jpg
Marți, 1 noiembrie, ar fi fost termenul inițial anunțat pentru publicarea în formă finală a proiectelor de Legi ale educației și trimiterea lor către Parlament, dar astăzi, 28 octombrie, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, într-un briefing după ședința de Guvern, că ministerul va amâna cu două săptămâni această etapă.

Deca a precizat că decizia a fost luată în urma unei discuții cu premierul Nicolae Ciucă. „Este foarte important sa trecem cu atenție prin toate amendamentele venite, și nu sunt puține, sunt peste 9.000, însă să acordăm atenția cuvenită actorilor în educație”, a explicat Deca. Ea a adăugat că are toată încrederea că, în urma discuțiilor cu reprezentanții federațiilor, ai asociațiilor și a altor actori din educație, ministerul va putea formula cele mai bune soluții.

„Suntem în stadiul în care trecem prin toate comentariile venite în perioada de dezbatere publică. Ne dorim să ne uităm cu atenție pe observație, să dăm atenție celor care au dorit să reluăm discuțiile și să reitereze anumite aspecte”, a afirmat Ligia Deca.

„Ele oricum vor suferi schimbări. Ca urmare a procesului de dezbatere publică au intervenit anumite observație, care vor fi luate în considerare”, a mai spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1342 secunde