Prima conferință de presă a ministrului Educației, Ligia Deca: „Nu dorim să creăm panică în sistem cu schimbări bruște”

282
1
Prima conferință de presă a ministrului Educației, Ligia Deca: „Nu dorim să creăm panică în sistem cu schimbări bruște” - ligiadeca-1665649904.jpg

Articole de la același autor

La această oră, ministrul Educației, Ligia Deca, susține o conferință de presă, prilej cu care a afirmat că prevederile din proiectul Legii „România Educată” cu privire la examenele naționale vor fi regândite și reanalizate și în baza propunerilor făcute în dezbaterea publică, dar și în urma consultării specialiștilor. „Pentru admiterea la liceu ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate. De aceea am spus că vom regândi în consultare cu specialiștii”, a afirmat Ligia Deca.

Schimbările vor intra în vigoare la început de etapă educațională, și anume pentru Evaluarea Națională începând cu clasa a V-a, iar pentru Bacalaureat începând cu clasa a IX-a.

Referindu-se la schimbările ce urmează a fi aplicate în viitor, ministrul Educației a fost ferm, afirmând că „nu dorim să creăm panică în sistem. Schimbarea bruscă și frecventă a legilor educației a determinat lipsa de predictibilitate”.

 

Comentează știrea

Dezastru
13 octombrie 2022
Nu dorim să creăm panică în sistem cu schimbări bruște

Cu incredere de Ministru si ceva noroc, poate CalamitateaURGIEI. Oricum ati arunca hirtia e bine. Model spartan de educare a tinerei generatii, nu mai are nimeni azi asa ceva.

Pagina a fost generata in 1.0126 secunde