Demers în premieră al Ministerului Educației, primit cu felicitări. O femeie de serviciu, protagonista rubricii „Omul sfințește locul”

961
1
Demers în premieră al Ministerului Educației, primit cu felicitări. O femeie de serviciu, protagonista rubricii „Omul sfințește locul” - 31148604948180294398441663835509-1666440169.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu două săptămâni, la scurt timp de la venirea la conducerea Ministerului Educației a constănțencei Ligia Deca, pe pagina oficială de Facebook a fost inițiată o rubrică în premieră, intitulată „Omul sfințește locul”, primită cu felicitări de comunitate.  În primele două episoade au fost prezentate două cadre didactice apreciate nu numai în unitățile de unde provin. Este vorba despre profesor Viforel Dorobanțu, director al Școlii numărul 1 din Curcani, și Consuela Colțan, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială nr. 280 din București.

Astăzi, rubrica „Omul sfințește locul” o prezintă pe Petrica Niță sau „tanti Petruța”, după cum îi spun copiii, femeie de serviciu (îngrijitoare) la Școala Gimnazială numărul 162 din București.

„Orice meserie este nobilă, dacă este făcută cu drag și cu profesionalism. Astăzi, vă propunem o ediție specială a rubricii „Omul sfințește locul” dedicată celor care ne fac munca mai ușoară și clasele mai curate.

Doamna Petrica Niță sau „tanti Petruța”, după cum îi spun copiii, este femeie de serviciu (îngrijitoare) la Școala Gimnazială numărul 162 din București.

Tanti Petruța locuiește departe de școală, dar nu întârzie niciodată la serviciu. Face curățenie cu zâmbetul pe buze, glumește, robotește și pare să nu obosească niciodată. Copiii o îndrăgesc și îi devin parteneri de joacă în timpul pauzelor.

De 21 de ani, doamna Niță sprijină procesul de educare și de îngrijire a copiilor de la Școala nr. 162 și-i uimește pe toți cu o capacitate impresionantă de organizare, cu o atitudine pozitivă și mereu deschisă. Nu întâmplător, conducerea școlii și colegii ne-o descriu drept „o persoană deosebită, caldă, cu zâmbetul pe buze, care emană permanent o stare de bună dispoziție”.

Le suntem recunoscători oamenilor care țin curate școlile din România. E important să arătăm respect și să construim echipe trainice în fiecare școală, demonstrând, de la director la îngrijitor, de la profesor la bibliotecar, că „omul sfințește locul” și că orice meserie contează și merită apreciată.

Până la următoarea ediție a rubricii, așteptăm, în comentarii, exemple de școli îngrijite și curate și numele oamenilor harnici din spatele lor, cărora Ministerul Educației le poate aduce un cuvânt de mulțumire.

Un sfârșit de săptămână cu bine!”.

Comentează știrea

Felicitari
23 octombrie 2022
Omul sfințește locul

Toata stima pt. Doamna !

Pagina a fost generata in 0.4475 secunde