Revoltă la Școala nr. 30! Pretențiile unui părinte afectează elevii rămași fără profesor

7102
4

Articole de la același autor

În timp ce pe poarta Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, luni, 14 noiembrie, intrau și ieșeau elevi și profesori îmbrăcați în costume populare, pentru că a fost zi de mare sărbătoare pentru Dobrogea, un grup de părinți strângea semnături pentru un memoriu, ca urmare a scandalului iscat de un părinte nemulțumit de implicarea la clasă a profesorului de matematică Diana Sîrbu. Și care a determinat respectivul cadru didactic să-și… regândească statutul în această unitate de învățământ.

Luni, 14 noiembrie, Elena Fuduli, vicepreședinta Asociației de părinți a Școlii Gimnaziale nr. 30, a relatat că „în ultimele săptămâni au fost niște situații care ne-au adus în curtea școlii astăzi și ne-au făcut să începem să ne adresăm atât Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cât și Primăriei și doamnei director, în mod special”, adăugând că urmează a fi depuse o petiție și un memoriu. „Pentru că nu ne dorim să pierdem profesori dedicați, cu rezultate excepționale și vrem să existe un climat prietenos, de colaborare între cadrele didactice”, a mai spus Elena Fuduli. Ceea ce dovedește că părinții copiilor din această școală considerată „de fițe” știu mult mai multe chiar și despre… atmosfera din cancelarie.



„Ne-am adunat aici pentru a o susține pe doamna profesor”

La începutul anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean Constanța echivala studiile efectuate de o elevă în Marea Britanie, la Școala Primară „King George” din Manchester, cu clasele CP-III din învățământul românesc și respectiva era înscrisă în clasa a IV-a. În ciuda faptului că vârsta corespundea clasei a III-a, după cum declara luni, 14 noiembrie, Elena Gheorghilan, mămica unui elev din clasa a V-a E, coleg cu respectiva. „În clasa a IV-a, copilul venit din străinătate a prezentat o stare emoțională un pic mai delicată, probabil din cauza adaptării, iar învățătoarea și colegii au încercat să o susțină. Anul acesta școlar, părinții respectivei eleve au făcut sesizări la adresa doamnei Sîrbu cum că dânsa nu ar fi acordat destulă atenție copilului și ar fi adus-o într-o stare în care eleva să plângă și să vină acasă nemulțumită. Ceilalți copii nu au observat un astfel de comportament la adresa doamnei Sîrbu. Dimpotrivă, toți copiii au lăudat felul cum predă informația, nu a fost absolut nicio nemulțumire. S-au făcut niște presiuni din partea familiei copilului respectiv și s-a organizat o ședință în care s-a dorit lămurirea acestor aspecte. Imediat a doua zi a apărut în presă un articol mincinos, care conține calomnii la adresa prof. Diana Sîrbu, un profesor excepțional. Și ne-am adunat aici pentru a o susține pe doamna profesor și pentru a demonta această mizerie de articol, și o spun public. Se bănuiește sursa acelui articol. Propunem o cercetare și lucrurile să se facă în mod oficial. Acum copiii noștri au pierdut un profesor, pentru că doamna Sîrbu, afectată fiind de presiunile care s-au făcut, a intrat în concediu medical”, a mai spus Elena Gheorghilan.

Director anunțat de inspectori despre problemele școlii pe care o conduce

Aducându-i-se la cunoștință nemulțumirile părinților prezenți în curtea școlii, prof. Florentina Țigmeanu, directorul Școlii nr. 30, a declarat că, până la momentul în care IȘJ Constanța a anunțat-o de nemulțumirea prof. Diana Sîrbu, nu a știut absolut nimic. „Inspectorii mi-au adus la cunoștință memoriul formulat de doamna Sîrbu și depus la IȘJ. Am înțeles că s-a purtat o corespondență electronică între 31 octombrie și până în prezent între părintele nemulțumit și doamna profesor, pe de o parte, și diriginta clasei, pe de altă parte. Lucruri despre care am aflat în același timp cu sosirea echipei de la IȘJ”, a explicat prof. Țigmeanu.

Pe de altă parte, prof. Diana Sîrbu a solicitat, inițial, un concediu fără plată - supus discuției consiliului de administrație al școlii și refuzat -, după care a trimis luni, 14 noiembrie, directorului un mesaj pe WhatsApp anunțând că intră în concediu medical.

În toată această revoltă iscată de pretențiile unui părinte nu au de suferit decât elevii, care rămân, cel puțin pentru o perioadă, fără profesorul de la una dintre cele mai importante materii de examen. 



Comentează știrea

cercel a
15 noiembrie 2022
articol

Soție de navigator. Își permite....

Tot Ei
15 noiembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Nu trebuie sa se vadă ca "eticheta" de "savantlac" nu arata adevărul! Dacă nu exista ANPC pentru înscriere în clase (vezi Lidl, Penny, Kaufland, Carefour)!

roset
15 noiembrie 2022
Școala 30

De ce a refuzat CA concediul fără plată? Cum au motivat hotărârea?

Sigur?
15 noiembrie 2022
"Pretențiile unui părinte afectează elevii rămași fără profesor"

Din start nu stiu cum este la Scoala 30 (intuitiv din articol, ar fi sustinere profesor). Dar aici avem implicati oameni obisnuiti, unde si presiunea de articol are impact. (concediu!). Ambele scenarii sint la fel de morale. [A] Profesorul iti santajeaza copilul si [B] Parintele santajeaza profesorul. [Efecte] clasa(e) prin lipsa profesor (inerent, dar se accepta pe [A] cu moralitate. Sau cel putin in viziunea mea).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9907 secunde