Călătoria ”Flăcării spiritului dobrogean” continuă. Astăzi, la Colegiul ”Constantin Brătescu”

235
1
Călătoria ”Flăcării spiritului dobrogean” continuă. Astăzi, la Colegiul ”Constantin Brătescu” - pedagogic-1668777211.jpg

Articole de la același autor

În data de 14 noiembrie, în cadrul ceremonialului militar religios desfășurat la Monumentul Independenței din Tulcea, a fost aprinsă flacăra-simbol a jertfei pentru neam, independenței și a unității, flacăra care va străluci până în data de 23 noiembrie, ziua în care, în anul 1878, autoritățile civile și militare române au ajuns în orașul Constanța. Torța a fost preluată în prima zi de elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța și va ajunge în mai multe instituții de învățământ din Constanța.

Un fericit prilej pentru ca tinerii să conștientizeze importanța acestei zile, apartenența lor la o străveche regiune istorică, dar și entuziasmul cu care trupele române au fost așteptate în Dobrogea.

Călătoria Spiritului Dobrogean prin școlile constănțene este prevăzută a fi întâmpinată cu activități artistice, prezentări, dezbateri, referate, în: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Liceeni din ultimul colegiu amintit vor purta flacăra spiritului dobrogean la Biblioteca Academiei Române, pe data de 23 noiembrie.

Astăzi, 18 noiembrie 2022, „Flacăra spiritului dobrogean” a poposit la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța și a fost întâmpinată cu momente artistice care i-au impresionat pe oaspeți prin virtuozitate.

Elevii colegiului au creat „o pagină sublimă” a Istoriei românești – „Reintegrarea Dobrogei la în granițele României”, prezentând momente artistice din zestrea etniilor dobrogene. De asemenea, au oferit oaspeților gustări tradiționale românești, tătărești, turcești, lipovenești și aromâne.

„Dobrogenii au fost și sunt oameni veseli, talentați, prietenoși și harnici. Nu ai cum să nu iubești aceste meleaguri. Suntem încântați de emoția pe care elevii au simțit-o azi, de faptul că sunt conștienți că aparțin acestui tărâm al conviețuirii pașnice multiculturale. Tradiția și modernitatea se împletesc atât de firesc la noi, iar cel mai bun exemplu îl dă o școală cu 125 de ani de existență dobrogeană, dar cu o deschidere continuă către nou”, a declarat inspector școlar general, prof. Sorin Mihai, prezent la eveniment împreună cu prefectul Silviu Coșa și o echipă din ISJ Constanța.

Comentează știrea

Sugar
18 noiembrie 2022
Stirea zilei

https://www.edupedu.ro/profesorului-spagar-din-constanta-fost-inspector-scolar-i-a-fost-respins-acordul-de-recunoastere-a-vinovatiei-incheiat-cu-dna-de-catre-tribunalul-constanta-judecatorii-cer-continuarea-urmaririi-pe/

Pagina a fost generata in 1.1003 secunde