Școlile care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările județene intră în vizorul IȘJ Constanța

6013
4
Școlile care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările județene intră în vizorul IȘJ Constanța - fondsimularijudetene1-1670869082.jpg

Articole de la același autor

În penultima săptămână a celui de-al doilea modul al anului școlar 2022-2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a programat prima serie de simulări județene ale examenelor naționale, marți, 13 decembrie, proba scrisă de la Matematică încheind seria testării nivelului de pregătire pentru elevii claselor a VIII-a.

De miercuri, 14 decembrie, debutează simularea județeană a Examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (BAC), cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 15 decembrie are loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar vineri, 16 decembrie proba scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării.

Ultima astfel de simulare județeană a avut loc la finele lunii ianuarie 2022, la care s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93% din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat: 49 de unități de învățământ (86% din numărul total). Reamintim că, în județul Constanța, 80,8% din absolvenții claselor a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022, în timp ce rata cumulată de promovare a Bacalaureatului a fost de de 69,60% (față de 64,25% în 2021).



Lucrările se arhivează până la sfârșitul anului școlar următor (?!?)


Cât privește numărul elevilor înscriși la prima simulare din anul școlar 2022-2023, de data aceasta, IȘJ Constanța nu a mai transmis niciun fel de informare, în schimb, ni s-a promis un comunicat la finalul etapei dedicate Evaluării Naționale.

De altfel, rezultatele obținute de elevi la simulările județene nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice, fiind comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui legal, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog. Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea județeană se arhivează și se păstrează în unitatea de învățământ până la sfârșitul anului școlar următor. Oare cui îi folosește această maculatură, importantă doar pentru momentul dat?

Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele simulărilor județene pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere acolo unde acest fapt se impune.

Inspectoratul școlar analizează rezultatele simulărilor județene și elaborează un raport județean pe baza rapoartelor unităților de învățământ. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsuri de monitorizare, control și remediere acolo unde acest fapt se impune.

În maximum două săptămâni de la finalizarea simulării județene se întocmesc raportul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv raportul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat.

Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările județene sunt monitorizate și îndrumate constant de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorii de specialitate, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare ale elevilor.

Unitățile de învățământ iau toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor neimplicate în simulările județene să se desfășoare în mod corespunzător.



Comentează știrea

Lori Pizzi
12 decembrie 2022
Direct la subiect

Aceasta simulare este o jalnica initiativa a amaratului Sorinel ptr a muta atentia de la coruptia din ISJul local, vezi cazurile Cabrancea si Faliboga ambii cei mai apropiati colaboratori ai sai! Intrebare baietanului de la Fetesti-Gara ajuns domn la Constanta: ce calificativ i-a acordat infractorului Faliboga ptr activitatea din acest an școlar de la ISJ? Gura lumii abereaza, spune ca ar fi vorba de un FB!?!

Silvia
13 decembrie 2022
Examene altfel

Pentru examenul de cls 8a ar trebui editata programa care sa indice ce sa invete elevii. Ar trebui lasati elevii pana la media 6 (la mate si romana) sa se inscrie la liceul dorit!

Profesor matematica
15 decembrie 2022
Inspectro Balanescu nu stie programa

Si ce se intampla cu comisia de la ISJ care la simularea examenului de Bacalaureat, proba matematica, propune elevilor de la Stiinte probleme din afara programei ?

Meme
17 decembrie 2022
mate

Ca de obicei...nimic. Se mai zice, de asemenea, că persoane influente dintr-un colegiu au reușit să influențeze ISJ.ul și în ianuarie 2023 să nu se mai simuleze nimic. Alții zic că, de fapt, le venise rândul să propună subiecte ;) Sunt mulți elevi care sunt praf la limbile străine. De ce nu fac ore suplimentare și la aceste materii? Sau la educație fizică?

Răspuns la: Inspectro Balanescu nu stie programa
Adăugat de : Profesor matematica, 15 decembrie 2022
Si ce se intampla cu comisia de la ISJ care la simularea examenului de Bacalaureat, proba matematica, propune elevilor de la Stiinte probleme din...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5954 secunde