Aflați în Suedia, mirciștii au fost provocați să simuleze o nominalizare la premiul Nobel

344
Aflați în Suedia, mirciștii au fost provocați să simuleze o nominalizare la premiul Nobel - xcolegiulmircea-1672141122.jpg

Articole de la același autor

Un grup de elevi și profesori ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța a desfășurat, în perioada 15-21 decembrie, o mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + "GenEthics", la Stockholm, Suedia.

Împreună cu elevi din școala gazdă (Alviksskolan) și cu cei din școala parteneră din Germania (Maria Wachtler Gymnasium, Essen), aceștia au participat la o serie de activități care au inclus vizite la laboratoarele Institutului Karolinska, a Universității din Stockholm, a Muzeului de istorie naturală, a grădinii zoologice. Pe durata acestor vizite elevii au luat parte și la workshop-uri pe tema proiectului, au avut posibilitatea de a discuta cu specialiști din domeniu și de a cunoaște cele mai moderne dotări ale laboratoarelor vizitate. De asemenea, elevii din echipa de proiect a CNMB au făcut cunoștință  cu tradițiile și obiceiurile suedeze în familiile în care au fost cazați.

Una din temele de lucru ale acestei mobilități a fost o cercetare pe care să o prezinte în cadrul unei simulări de nominalizare la premiul Nobel. Elevii români au participat cu o temă legată de folosirea celulelor stem în tratarea infarctului miocardic.

Activitățile mobilității s-au încheiat cu o cină tradițională și un schimb cultural legat de obiceiurile de Crăciun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0042 secunde