Echipă a Colegiului „Mircea”, parteneră în proiectul european dedicat recunoașterii știrilor false și manipulării

461
1
Echipă a Colegiului „Mircea”, parteneră în proiectul european dedicat recunoașterii știrilor false și manipulării - xproiectmircisti-1668934753.jpg

Articole de la același autor

În perioada 14-18 noiembrie 2022, un grup de  elevi și profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" Constanța a participat la mobilitatea desfășurată la Berlin în cadrul proiectului „Falsamente vero", finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Timp de cinci zile, elevii, însoțiți de prof. dr. Vasile Nicoară, prof. Silvia Șoșoiu și prof. Florentina Gheorghe, coordonatoarea proiectului, au participat la activități diverse pe tema educației pentru media și a fenomenului fake news.

Astfel, în echipe mixte, formate din români, germani și italieni, elevii au participat la o activitate de tipul escape room și au creat postere pe care ulterior le-au prezentat colegilor si profesorilor prezenți. În acest mod, elevii au dobândit competențe de recunoaștere a unei știri false și de identificare a tehnicilor de manipulare prin imagine.

Pe lângă activitățile strict legate de tema proiectului, elevii de la CNMB au cunoscut aspecte din cultura și civilizația germană, sporindu-și în același timp și competențele lingvistice de comunicare în această limbă.

Proiectele Erasmus+ reprezintă șansa unei experiențe de învățare pe multiple planuri și a dezvoltării unor competențe profesionale și personale complexe și durabile.

Comentează știrea

Semantica
20 noiembrie 2022
"știrilor false și manipulării"

Aici era istoricul de "youtube" cu fermecata de la GuruNanak. 1Deceniu, le-a luat la specialistii de acolo sa trimita la publicat cartea pe domeniul "LiteraturaFantastica". La fel si pe Continentul Vatican, pai stie nepriceputul geograf sementica adevarata ? (la poza da bine ca e grup si vine la toti pe medalie, dar cam atita). Reformulat, pai mai mult decit aspecte banale pe care si tanti de la flori le stie, e practic foarte dificil sa poti sa identifici un fals bine lucrat (si bine e mult zis). Ex: Steag: Rosu-Galben-Albastru, al cui e ? In mod sigur nu al Romaniei, al nostru are stema.

Pagina a fost generata in 0.3891 secunde