La Liceul „Virgil Madgearu” și-au dat întâlnire elevii pasionați de studiul științelor economice

375
1
La Liceul „Virgil Madgearu” și-au dat întâlnire elevii pasionați de studiul științelor economice - xziuaeconomistului1-1668933357.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, pe 23 noiembrie, este sărbătorită Ziua Economistului și a profesorului economist, dată ce semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică din tara noastră, susținut de profesorul Ion Ghica, la 23 noiembrie/5 decembrie 1843, la Academia Mihãileanã din Iași, cu tema „Despre importanța (însemnătatea) economiei politice".

Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanța a găzduit, recent, după cum informează prof. Camelia Marcu, colocviul intitulat „Ziua  economistului și a profesorului economist”, un nou prilej pentru crearea unei atmosfere care permite descoperirea și promovarea tinerilor elevi pasionați de științele economice și politice și permite inițierea, stabilirea și materializarea unor relații de comunicare asertivă între elevi, favorizând și stimulând contactele profesionale între diferite grupuri de profesori și elevi.

Cu această ocazie, s-au reunit elevi cu înclinații și aptitudini pentru studiul științelor economice și politice, pentru împărtășirea cunoștințelor și schimbul de informații cu privire la viața și activitatea lui Virgil Madgearu (n. 27 nov. 1840 - 14 dec. 1887), creatorul școlii economice românești, un deschizător de drumuri pentru economiști de renume național și internațional. Virgil Traian Madgearu este autorul a numeroase lucrări în care analizează evoluţia, structura şi perspectivele economiei româneşti. Pe lângă activitatea didactică, s-a implicat intens şi în viaţa politică, fiind asasinat de Garda de Fier, din motive politice, în pădurea Snagov, la 27 noiembrie 1940, în aceeaşi zi cu marele istoric Nicolae Iorga, omorât tot de legionari în pădurea Strejnic.

„Noi, profesorii de economie, ne simțim datori să continuăm neîntrerupt aspirațiile tuturor acestor înaintași, să facem cunoscute valorile neamului, cu încredere în puterea progresului economic și moral al societății românești. În această zi deosebită, personal, mă simt recunoscătoare profesorilor care mi-au insuflat plăcerea de a studia științele economice și politice, prilej cu care le mulțumesc cu venerație, împreună cu alți colegi de breaslă. De asemenea, am prilejul să adresez felicitări întregului colectiv al Facultății de Științe Economice și al Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea «Ovidius» Constanța, împreună cu care colaborăm în perspectiva orientării profesionale a liceenilor noștri”, a transmis prof. Camelia Isabela Marcu. (S.A.)

Comentează știrea

Credinta
20 noiembrie 2022
pasionați de studiul științelor economice

La "științe economice" nu stiu ca nu e domeniul meu, dar la Credinta sigur e mai mult decit pasiune si pe tablou. Asta este cel mai important, tot asa sa avem in toate scolile si aducem rapid tara cel putin la nivel interbelic.(atunci poate si Virgil va privi cu admirate pe Meleagurile Mandrei Patrii Romania)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4644 secunde