Potențialul creativ al elevilor Liceului ”Virgil Madgearu”, valorificat în concursuri

689
Potențialul creativ al elevilor Liceului ”Virgil Madgearu”, valorificat în concursuri - xvirgilmadgearu-1652603035.jpg
O dovadă a faptului că nu contează în băncile cărui liceu ajungi să urmezi cursurile, dacă ai șansa de a avea alături un profesor dedicat nu numai catedrei de specialitate, dar și activităților extracurriculare vine de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” din Constanța. De-a lungul săptămânii trecute, talentele literare ale elevilor și potențialul de creativitate au fost încurajate prin schimbul de experiență culturală între elevi, dar și elevi - profesori.

Eleva Sinfora Pîrvu s-a calificat la etapa națională obținând premiul al II-lea la etapa județeană 2022, la concursul național de creație literară „Tinere Condeie” la secțiunea Poezie, îndrumată fiind de prof. dirig. Camelia-Isabela Marcu.

La cele trei secțiuni literare: poezie, proză, dramaturgie și eseistică au mai participat elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, Colegiul National de Arte Regina Maria, Palatul Copiilor Constanța-Clubul Copiilor Medgidia, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța.

Concursul „Tinere condeie” care a luat ființă în anul 1967, continuând vestitul concurs Tinerimea româna (1877-1944), se desfășoară anual și se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XII (XIII), cu scopul de a descoperi, cultiva, stimula și forma  talentul literar al elevilor.

 Lucrările elevilor calificați în etapa națională (mai-iunie 2022), vor fi analizate, selecționate, evaluate și premiate până la finalul lunii mai, de către un juriu național format din 5 scriitori de notorietate și cu experiență în acest domeniu, recomandați de președintele Uniunii Scriitorilor, la solicitarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Criteriile de evaluare sunt: sensibilitate, inventivitate creativă, autenticitate, originalitate, acuratețe gramaticală și stilistică. Până pe 1 iunie, direcția de specialitate din MECTS va comunica inspectoratelor școlare numele elevilor selectați pentru a participa la tabăra de vară Tinere condeie, organizată în fiecare an de MECTS, în cadrul căreia vor avea loc ateliere de creație și lectură, întâlniri cu scriitori și poeți consacrați, schimb de experiență, etc.

Amintim că în acest an școlar și eleva Blendea Anamaria, tot din clasa a IX-a, a obținut o Mențiune (îndrumător prof. dirig. Camelia-Isabela Marcu), la Concursul Național de Poezie “Iulia Hașdeu”, Ploiești 2021, ediţia a XIX-a. Concursul organizat pentru a descoperi și de a promova tinerii talentați, de a le oferi șansa cunoașterii operei și personalității Iuliei Hașdeu, de a afla mai multe informații legate de istoria familiei Hașdeu, a reunit elevi  de la Colegiul Național “Ion Maiorescu” Giurgiu,  Colegiul Național “Ion Neculce” București, Colegul Național “Andrei Șaguna” Brașov, Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” Brăila, Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” București.

„Le dorim tuturor elevilor iubitori de literatură să reușească să-și valorifice talentul și capacitatea creatoare în acest domeniu”, a transmis prof. Camelia-Isabela Marcu elevilor săi și prin intermediul ziarului „Cuget Liber”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.182 secunde