Demisă de IȘJ Constanța, a promovat interviul cu notă maximă. Ce alți candidați au luat 10?

8544
13
Demisă de IȘJ Constanța, a promovat interviul cu notă maximă. Ce alți candidați au luat 10? - fonddirectori-1647788894.jpg
După doar trei zile de interviuri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a reușit în timp record să finalizeze cele două probe ale sesiunii ianuarie – aprilie 2022 a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Evident, în contextul în care numărul candidaților pentru această sesiune a fost prea mic comparativ cu numărul posturilor rămase vacante: 97 de posturi de directori și 52 de posturi de directori adjuncți.

Inițial, au fost admise 93 de dosare, pentru ca, la finalul probei scrise de vineri, 18 februarie, să se prezinte 82 de candidați, dintre care 56 au promovat prima probă.

La cea de-a doua probă - interviul, desfășurată la Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, erau așteptați să participe 55 de candidați care au bifat 79 de opțiuni pentru un număr de 61 de unități de învățământ din județul Constanța, după cum urmează: 58 de opțiuni pentru funcția de director, respectiv 21 de opțiuni pentru funcția de director adjunct.



Posturi rămase neocupate cu concurs


În primele două zile au fost programate câte 30 de interviuri (de data aceasta IȘJ Constanța nu a mai făcut publice nici măcar câte comisii au fost desemnate), în cea de-a treia zi rămânând alte 19 interviuri.

Statistic, din cele 79 de interviuri, la patru nu s-au mai prezentat candidații, la alte șapte s-au retras și nouă candidați au fost respinși, ca urmare a faptului că nu au obținut nota minimă 7.

În schimb, în cele trei zile de interviuri s-au înregistrat 15 note de 10 pentru următoarele funcții: Liceul Cobadin (director adjunct), Liceul Teoretic Băneasa (prof. Isabela Iscruleasa – director), Școala gimnazială nr. 1 Limanu (director), Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” (prof. Iris Sarchizian – director), Școala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” (prof. Mihaela Cosor - director adjunct), Școala gimnazială „Adrian Rădulescu” Murfatlar (director adjunct), Liceul Tehnologic „Radu Prișcu” (Georgiana Frățilă – director, care a mai promovat, pentru aceeași funcție, și postul de la Școala gimnazială nr. 1 Oltina, cu nota 8,50), directorii grădinițelor cu program prelungit nr. 57, „Mugurel”, nr. 10 și nr. 44, Școala gimnazială nr. 1 Ion Corvin (director), Școala gimnazială „Dumitru Gavrilescu” Gârliciu (director) și Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” (prof. Cristina Trancă – director adjunct).

Dar poate cea mai notabilă reușită este cea a prof. Daniela Diaconu, care a promovat cu nota 10 interviul pentru funcția de director al Liceului Teoretic „Callatis” din Mangalia, post pe care a fost forțată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța să-l părăsească la finele lunii ianuarie, ca urmare a pseudo-scandalului „datorii la xerox” provocat de o elevă membră a Asociației Elevilor din Constanța și președintă a consiliului elevilor pe liceu, exclusă, între timp, de colegi.

În municipiul Constanța, au mai promovat cele două probe de concurs prof. Simona Balteș - director Școala gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu”, prof. Alina Nedelcu – director adjunct Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Dorina Chivu – director adjunct Liceul Teoretic „Traian”.

Au rămas neocupate prin concurs, în municipiul Constanța, posturi precum cel de director la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, de director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și la Liceul Teoretic „George Călinescu” ori Școala gimnazială nr. 37, care se adaugă posturilor pentru care nu s-au înscris candidați. Și care urmează a fi ocupate, foarte… lejer, prin numiri în interesul învățământului.

Așteptăm cu interes și concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari!



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Zoe
20 martie 2022
Maleficii

Lumea vorbeste ca demiterea Doamnei a fost inscenata de colaborarea dintre Asociatia Elevilor si maleficul cuplu din fruntea ISJ, Sorin Mihai - Faliboga, ambii din Mangalia!

Liberal
20 martie 2022
Experiment esuat

Draga Simona, inca o data se dovedeste cata dreptate avea Profesorul Furtuna in excelentul tau interviu: Sorin Mihai este un experiment politic total esuat! Seful PNL Constanta, in ciuda opozitiei lui Sorin Mihai, a ordonat demiterea lui Faliboga cand a aflat ca asupra acestuia planeaza suspiciuni de coruptie!

Constantin
20 martie 2022
Lori

ISJ Constanta este in deriva totala! Emblema incompetentei din ISJ este educatoarea Loredana cocotata intr-un post ptr care nu are nicio aptitudine! Multi colegi directori regreta plecarea Florianei Petre, o persoana valabila atat uman cat si profesional!

Adrian
20 martie 2022
Note

Directori de nota 10, Inspector scolar General de nota 2!

ZOE BUCOVALA
21 martie 2022
CONCURS GENERALI

Sa-i amintim inspectorului general Sorin Mihai nota luata de acesta la concursul oranizat de MEC in 2o15. A obtinut un punctaj de 27p din minim de 35p . Acest punctaj de 27p nu i-a permis sa intre la proba scrisa. Adica nu a trecut de proba C.V.-ului. Dar MEC si Raducu Popescu (insp gen in 2015) a aprobat totusi marirea organigramei la 3 functii de gen adj (ptr prima data in istoria ISJ-ului constantean), cu scopul de a i se darui functii celor doi (Nitu Alina si Sorin Mihai), care nu au promovat prima proba a CV-ului din concurs.

PNL
21 martie 2022
concurs director

Sorin Mihai, in calitate de inspector general, a facut si face in continuare aceleasi greseli pe care le-a facut si ministerul cu el. Adica, daca el din cele 3 probe organizate ptr functia de gen. adj. in 2015 nu a reusit sa treaca nici de cea eliminatorie, proba a) C.V., dar totusi a fost numit in functie, nu o data ci de doua ori (in 2015 si in 2019), a inteles ca la fel poate sa procedeze si el in ISJ Cta. (spre exemplificare demisiile si numirile in functiile de director a unor cadre care la concurs au luat nota 4).

Daniela
21 martie 2022
escrocherii

MESAJUL transmis lui Mihai Sorin de nota obtinuta de Diaconu la concurs ar fi cam asa: o laba de leu plesnita peste fata pisicului. Uite asa s-a facut de ras si ministerul cu incapabili numiti in fruntea ISJ, dar si Sorin Mihai are obrazul foarte gros sa se incapataneze sa stea pe fotoliul in care l-a parasutat PNL. Cam incotro se indreapta educatia cand cei de sus pun oameni incopetenti la ISJ Constanta.

profesor
21 martie 2022
Sarlatanii in functii

Despre ce drepturi si politici educationale ne mai vorbeste generalul Sorin Mihai cand el a obtinut functia picand la examenul din 2015, trecand peste ceilalti candidati care in 2015 au trecut de proba CV si proba scrisa. Si ptr ca a luat doar 27 p la concurs ministerul l-a numit consilier al MEC. In concluzie, copiii nostri de ce ar trebui sa se mai prezinte pe la concursurile organizate de ISJ. De ce se comenteaza ca au luat doar 2 la examenele de Bac daca si generalul a luat 2. daca ne conduce unul care a obtinut doar 27 puncte la concursul de generali de ce n-am avea in functii si copii cu 2 la romana, mate, geogr, ist?

colegii de catedra
21 martie 2022
doar nota 2 ?!

doar 2 a obtinut Mihai Sorin la examenul pentru general? pai si ce cauta in isj? aloooo mec-ul? stii pe cine ai numit in functie? pe unul cu nota 2 !!!

RADUCU
21 martie 2022
NOTA 2

Da, doar 27 de puncte obtinuse Sorin Mihai in 2015 la concurs la proba CV. Erau in concurs Bucovala, Codreanu, Marcu si Sorin iar generalul Raducu Popescu fierbea pe holurile ministerului ca nu reuseau sa traga de punctaj pana la 35p sa poata sa-l bage la proba a doua, cea scrisa, legislatia. Asa ca l-au rezolvat pe smecher si i-au zis sa mearga acasa ca in aceeasi zi pana seara tarziu ii da totusi decizie de general adjunct lui si lui Nitu Alina (pentru efortul de a astepta pe holurile ministerului colegii inscrisi la concurs)! Smecherii de neamuri proaste. Asta-i invatamantul romanesc: hai cu PSD, hai cu PNL. Hai cu orice dar mai greu cu ONESTITATEA, DEMNITATEA, CORECTITUDINEA!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde