Număr record de participanți la Olimpiada Națională de limba engleză- etapa locală

1764
3
Număr record de participanți la Olimpiada Națională de limba engleză- etapa locală - feedbackelevi-1647072799.jpg
2.016 elevi din clasele VII-XII, din unitățile de învățământ din județul Constanța, vor susține astăzi, 12.03.2022, proba scrisă din cadrul Olimpiadei Naționale de limba engleză- etapa locală.

Punctajul de calificare pentru etapa județeana care va avea loc în data de 19 martie 2022 este de 90 de puncte. Această următoare etapă se va derula în două locații, astfel:

 - nivel gimnazial – Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Titeica Constanța;

- nivel liceal – Colegiul Național Pedagogic C-tin Brătescu Constanța.Tot astăzi, 12 martie, se derulează și etapa județeană a Olimpiadei Naționale de limba germană, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, cu adresabilitate strictă, pentru elevii care se plasează la nivelul B2 al Cadrului European de Referință.

Alți 438 de elevi se află la această oră față-n față cu subiectele de la etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Lecturã Lectura ca abilitate de viață – nivel liceal, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu  Liceul Teoretic „Traian”, din Constanța.

Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Lecturã Lectura ca abilitate de viață – nivel liceal, se va desfășura cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2. Accesul elevilor este permis, pe baza carnetului de elev, în intervalul orar 09:00-09:30. Timpul de lucru este de 3 ore. Programa olimpiadei respectă atât programa pentru cursul opțional Lectura și abilitățile de viață, aprobată prin OMECTS nr. 3961/2012, cât și programele pentru disciplina limba și literatura română și pentru discipline conexe, pentru nivelul liceal.Calificarea elevilor la etapa imediat următoare a olimpiadei este condiționată de obținerea unui punctaj minim de 50 de puncte.La etapa națională a olimpiadei vor participa câte doi elevi din fiecare județ, câte unul pentru fiecare nivel, în conformitate cu prevederile art. 15 al Metodologiei-cadru, cu respectarea ierarhiei valorice și a punctajului minim prevăzut de Regulamentul specific nr. 26139 din 01.03.2022. La etapa județeană, în cazul egalității de puncte între candidații aflați pe ultimele locuri calificabile, se aplică, în ordine, criteriile specifice de departajare, stabilite de Comisia de organizare, evaluare și soluționare a contestațiilor și afișate, cu cel puțin cinci zile înainte de desfășurarea probei, respectiv:

-         punctajul obținut la subiectul al treilea;

 -         punctajul obținut la primul subiect. Eventualele contestații se pot depune duminică, 13.03.2022, în intervalul 08:00-11:00, la secretariatul centrului de concurs, Liceul Teoretic „Traian” Constanța.

Comentează știrea

Ana
12 martie
olimpiade

...organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu...ORGANIZATĂ LA LICEUL....

@Ana
12 martie
Comentariu inutil

Etapa locala se organizează în fiecare școală/liceu, separat

Răspuns la: olimpiade
Adăugat de : Ana, 12 martie
...organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu...ORGANIZATĂ LA LICEUL....
Ana
12 martie
olimpiade

era vorba de olimpiada judeteana de la Traian....Maine vom citi de olimpiada judeteana de info organizata de Isj in colaborare cu Lic. Ovidius, Lic International si CNMB? Acum poate intelegi ce zic...

Pagina a fost generata in 0.3707 secunde