85 de elevi constănțeni participă la etapa județeană a Olimpiadei ”Cultură și spiritualitate românească”

334
85 de elevi constănțeni participă la etapa județeană a Olimpiadei ”Cultură și spiritualitate românească” - elevi1-1647072304.jpg

Articole de la același autor

La această oră, la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța se desfășoară etapa județeană a Olimpiadei naționale interdisciplinare de limba şi literatura română şi religie „CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”, ediția 2022, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Liceul Teoretic „Decebal”.



La această competiție participă un număr de 85 de elevi din municipiu și județ, după cum urmează:

·         63 de elevi -nivel gimnazial;

·         22 de elevi -nivel liceal.

Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Olimpiadei naționale interdisciplinare de limba şi literatura română şi religie „CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ” se va desfășura cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Subiectele respectă bibliografia recomandată la nivel național de către Ministerul Educației și se încadrează în programa de olimpiadă pentru disciplina limba și literatura română, respectiv religie.

Tematica Olimpiadei se circumscrie genericului Frumuseţea sacră a lumii, competiţia desfăşurându-se pe două niveluri, gimnaziu și liceu, după cum urmează:

a)    Gimnaziu:

– Clasa a V-a: Creația ca dar al iubirii divine

– Clasa a VI-a: Eu și universul meu familial

– Clasa a VII-a: Omul în comuniune cu semenii și divinitatea

– Clasa a VIII-a: Iubirea ca formă de comuniune și împlinire

b)    Liceu:

– Clasa a IX-a: Libertate și responsabilitate în lumea contemporană

– Clasa a X-a: Conștiința și demnitatea în viața tinerilor

– Clasa a XI-a: Frumosul în creația divină

– Clasa a XII-a: Existența între sacru și profan

 

Elevii, indiferent de anul de studiu, pot participa numai la olimpiada organizată la nivelul clasei lor. Durata probei scrise este de 3 (trei) ore.

 

Pentru etapa naţională a Olimpiadei se califică, din fiecare judeţ/sector al municipiului București, primul clasat la etapa judeţeană care a obţinut cel puţin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3776 secunde