Doar 36 de elevi la etapa județeană a Concursului pe meserii 2022

354
1
Doar 36 de elevi la etapa județeană a Concursului pe meserii 2022 - whatsappimage20220313at104058-1647161385.jpg

Articole de la același autor

 

Sâmbătă, 12 martie 2022, la Colegiul Comercial Carol I Constanța, Liceul Tehnologic I.N. Roman Constanța si Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța,  s-a desfășurat etapa județeană a Concursului pe meserii, ediția 2022, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În data de 16 martie 2022, se va derula proba practică a acestei competiții, în aceleași locații, probă în cadrul căreia se vor evalua atitudinile și abilităţile practice specifice domeniului de pregătire/calificării profesionale.

La această competiție au participat 36 de elevi din clasele a XI-a din municipiu și județ, după cum urmează:

·         19 elevi - domeniul Turism și alimentație;

·         8 elevi- domeniul Mecanică;

·         9 elevi- domeniul Estetică și igiena corpului omenesc.

Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Concursului pe meserii s-a desfășurat cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Subiectele au respectat bibliografia recomandată la nivel național de către Ministerul Educației și s-au încadrat în programa de concurs pentru toate domeniile menționate mai sus.

Menționăm că aceste concursuri pe meserii se adresează elevilor din învățământul profesional de stat și învățământul profesional dual. Ele urmăresc să stimuleze elevii care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul tehnico-aplicativ.

La etapa naţională, din fiecare judeţ se califică primul clasat la etapa judeţeană la calificările profesionale specificate în Calendarul concursurilor şcolare naţionale, cu condiția obținerii unui punctaj de minim 50 de puncte din punctajul maxim de 100 de puncte.




Comentează știrea

Mariana
13 martie 2022
Concursul pe meseri

Voi profesori trebue sai selectionati dupa pregatire lor de inteligenta si la ce se pricepe.Toti vor ingineri si doctori,daca masa si taso sunt si au bani.Ca tot prosti vor esi.

Pagina a fost generata in 0.9174 secunde