Peste 800 de elevi constănțeni la Campionatul de matematică pe echipe. Încă 3 zile de înscrieri

255
Peste 800 de elevi constănțeni la Campionatul de matematică pe echipe. Încă 3 zile de înscrieri - claseelevi3-1675669307.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Asociația Visuri Îndrăznețe și Societatea de Științe Matematice din România, organizează CampioMate - Campionatul de matematică pe echipe.

Competiția se derulează online și este inspirată din sport și video gaming, determinând elevii să se antreneze, să colaboreze, să concureze și să progreseze la disciplina matematică.

După etapa de înscriere fiecare jucător intră în calificări și, pe baza rezultatelor obținute, este repartizat în divizii, apoi în echipe sau pe banca de rezerve. Competiția are 5 etape de campionat cu o durată de aproximativ 12 zile de antrenament, urmată de un test de etapă. Fiecare etapă se va concentra pe câte o secțiune (1-2 capitole) din programa școlară, iar ultima etapă va aduce provocări recapitulative din toată materia clasei respective.

CampioMate își propune ca prin joc să vizeze îmbunătățirea rezultatelor școlare și pregătirea examenului de Evaluare Națională.

Până în prezent, la nivelul județului Constanța s-au înscris 820 elevi și 20 de antrenori - profesori voluntari care vor îndruma elevii care vor trece de etapa de calificări în realizarea provocărilor zilnice.

Termenul final de înscriere este miercuri, 8 februarie 2023. 

Fiind o modalitate interactivă de învățare a matematicii prin joc, care îi încurajează și ajută pe elevi să-și îmbunătățească competențele matematice, ISJ recomandă părinților să își înscrie copiii - acest joc pe echipe fiind unul care va aduce numai beneficii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4506 secunde