Directorul Școlii 29 reacționează în scandalul olimpiadei! "Am anunțat inspectoratul pe WhatsApp"

35104
15
Directorul Școlii 29 reacționează în scandalul olimpiadei!

Articole de la același autor

În prima săptămână a acestei luni, pe fondul unei avarii la punctul termic care a lăsat fără căldură în clase unitățile de învățământ din cartierul constănțean Tomis Nord, la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” conducerea a decis scurtarea programului de cursuri la trei ore, cu atât mai mult cu cât părinții începuseră să se plângă de faptul că li se îmbolnăvesc copiii.

Având la bază același motiv, s-a luat decizia ca faza locală a Olimpiadei de Limba și Literatura Română să fie decalată de sâmbătă, 4 februarie, pentru luni, 6 februarie, când a revenit agentul termic.

Toate acestea ne-au fost relatate de prof. Carmen Guguș, directorul Școlii nr. 29, cea care a fost incriminată de anumiți părinți de faptul că prin această decalare a fazei locale a olimpiadei și-ar fi favorizat elevii.

Așadar, primul motiv care a stat la baza deciziei de a decala olimpiada pleacă de la lipsa agentului termic pe parcursul a cinci zile, anume 31 ianuarie – 4 februarie 2023, când sistemul de Termoficare Constanța a înregistrat avaria, fapt care a determinat modificarea programului școlar și a fost adus la cunoștința IȘJ prin adresele 229/31.01.2023 și 263/01.02.2023.

Al doilea motiv este semnalarea de către părinți a imposibilității prezenței elevilor la școală mai devreme de luni, din motive de sănătate, respectiv din cauza condițiilor vitrege de desfășurare a activității didactice.

Cel de-al treilea motiv este justificat de apariția Regulamentului specific privind organizarea şi desfășurarea Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română (Nr. 25006) pe data de 7.02.2023, adică la trei zile după ce olimpiada avusese loc.

Și nu în ultimul rând, perioada flexibilă de evaluare, notare și transmitere a rezultatelor elevilor la Inspectoratul Școlar Județean Constanța (până sâmbătă, 11 februarie 2023, conform comunicărilor de pe grupul de Coordonatori Cerc Pedagogic și Cerc Pedagogic nr. 11).

Firesc, am întrebat de ce directorul Carmen Guguș nu a informat IȘJ în legătură cu această decizie. „Realitatea este că am anunțat inspectoratul vineri seară (3 februarie – n.r.), prin mesaj pe WhatsApp, care evident nu are număr de înregistrare. Ideea este că nu a existat o procedură clară, iar regulamentul de organizare a Olimpiadei de limba română a apărut pe 7 februarie. Toate regulamentele au apărut cu o mică întârziere, la sfârșitul lunii ianuarie, în timp ce pentru Limba română a apărut pe 7 februarie, după ce s-a ținut proba scrisă a etapei locale. Dacă în procedură apărea scris că rezultatele trebuie transmise în 12 ore, 24 ore, 48 ore, atunci eram cumva constrânși și trebuia să mă gândesc ce fac că nu pot organiza în școală. Și atunci mă gândeam la o soluție în altă școală. Vreau neapărat să se transmită ideea că noi am luat această decizie pentru binele copiilor, și nu că ar sta cineva să caute subiecte, să caute rezolvări. Ca dovadă, am avut 48 de lucrări, din care 20 s-au calificat. Corectura nu a fost făcută de profesorii școlii noastre”, a declarat prof. Guguș, care a adăugat că nu a fost implicată în organizarea pe școală, fiind în incompatibilitate, întrucât copilul său, din clasa a VII-a, era înscris la olimpiadă.

Poate că toată această situație ar fi putut fi evitată dacă Inspectoratul Școlar Județean Constanța desemna centre de evaluare a acestei etape locale, așa cum se întâmpla până la declararea pandemiei și anularea competițiilor școlare. Faptul că directorii au fost anunțați că această fază locală se dă în fiecare școală, cu copiii proprii, cu corectură proprie, cu resurse proprii a lăsat loc de interpretare. Adică din nou profesorii școlii au corectat lucrările propriilor copii, după ce făcuseră același lucru și la etapa pe școală. Plus faptul că rezultatele le-au fost solicitate școlilor la interval de o săptămână (11 februarie) de la susținerea probei, după cum susține directorul Școlii 29.



Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Crinutza
22 februarie 2023
Hola

CONCLUZIA: INCA O DATA SE DOVEDESTE CA ISJ CONSTANTA, CEL MAI CORUPT INSPECTORAT SCOLAR DIN TARA, E PRAF!! “FELICITARI” ECHIPEI INSEPARABILE SORINEL/PIZZI!

alex
22 februarie 2023
art

puteau sa mearga la vecini: scoala 7, decebal, madgearu... Nu au avut curaj sa sune si sa vorbeasca la ISJ?

Istoric Aplicatie
23 februarie 2023
"mesaj pe WhatsApp, care evident nu are număr de înregistrare"

Aplicatia respectiva pastrea in mod standard si istoricul, adica aveti si dvs. si destinatarul mesajul. Ca indiciu, s-ar fi putut trimite la presa si o copie dupa mesaj (trivial o captura dupa ecran : telefon sau desktop, eventual publicat doar esentialul). Era buna si o opinie juridica referitor la capabilitatea de a proba ceva (instanta). Referitor la veridicitatea mesajului(in sensul ca nu a fost alterat), e foarte probabil ca dezvoltatorul aplicatiei sa poate oferi ceva sustenabil. Ca director, era buna si putin preventie, aici ar si trebuit si un mail.(1 minut doar sa adaugati si pe mail mesajul ... dublat si de faptul ca dupa ceva mai multi ani cam stim cum merg lucrurile prin tara noasta). Reformulat pe un scenariu ipotetic se poate si "Am aruncat acolo citeva vorbe la inspectorat si gata am rezolvat cu ei". Nici inspectoratul sau cine de acolo are nr. respectiv de tel. nu are obligatia de a sta tot timpul sa vada ce mesaje vin de pe un canal neoficial. Poate e o "metehna" cu mesageria in sens de "obiceiul cum-care" odata cu noua conducere, dar vedeti si care e rezultatul aici. Mail-ul are o putere mai mare de a proba ceva.(plus canalul: adresa oficiala de corepondenta). Pt. un director, necunosterea unor aspecte elementare nu e o scuza. Eu nu fac nici o afirmatie referitor la moralitate(buna credinta) sau ca faptele nu au stat intocmai cum sint. prezentate pe articol. Sper sa se clarifice aspectele si buna credinta sa aiba locul cuvenit si pe interpretarea celor abilitati. In esenta si aici e doar inca un argument ca Sistemul Actual de Invatamant isi pastreaza trendul cunoscut prin toti reprezentantii : Minister - Inspectorat - Director cu pastrarea calificativulul [Incompetenta] si pt. urmatoarea statistica la rubrica [nici nu conteaza foarte mult pe un singur acord].

Mitica
23 februarie 2023
Olimpiada

Cred ca dna director a gresit. Alte scoli din zona cum au procedat? Toata zona Tomis Nord nu a avut caldura. Se puteau incalzi doua sali cu curent. Oare fata dnei director s-a calificat la faza judeteana? Aceasta cred ca este cauza. Cred ca elevii ,,calificati" de la sc 29 nu pot participa la faza judeteana.

Gina
23 februarie 2023
Avarie

Bau! Cica nu profesorii scolii au corectat! Da cine duduie draga?! La Pedagogic ( alt liceu cu renume de pile) au corectat profesorii claselor ai caror elevi au participat, ceilalti au asistat la buna desfasurare a olimpiadei. Pfff! Peste tot, pile, relatii, interese...avarii...avarie si la Isj si la creier.

Andreea
23 februarie 2023
Caz penal

A făcut o greșeală pe care trebuie sa o plătească cu funcția . Se încălzeau cele doua clase cu un calorifer electric, am ajuns sa depindem atât de mult de minciuni încât devenim penibili. Recunoaște ca ai greșit și pleacă, ești incompetenta pentru acest post. Dar cum faptul ca ești susținută de sus nu îți e Rușine , așa ca ar trebui sa pice mai multe capete . Dna ministru ce face ?

Parinte nemultumit
23 februarie 2023
DEMISIA, evazionisto, lasa vrajeala!

Femeia asta, dna Gugus, este de-o ipocrizie rar intalnita! Cum ar justifica faptul ca ZILNIC ii trec pragul cate 10 elevi la meditatii private, care, deloc intamplator, uite cum s-au calificat si la olimpiada! Ca la abracadabra! TOATE scolile din Tomis Nord au intampinat aceleasi dificultati, insa n-au indraznit sa modifice nimic, respectand normele de organizare si desfasurare! Dintre cei calificati, cati elevi (din cei 10/ zi) se pregatesc in PRIVAT cu “dna” Gugus, un bun exemplu de evazionista?! Orice abatere grava TREBUIE sanctionata, tocmai pentru a NU se mai crea un precedent! Asadar, “dna” profesoara, credeati ca, dintre toti managerii institutiilor de invatamant, dvs. puteti fi “smechera”?! Pai, de ce?!

Vasile Coruptul
23 februarie 2023
Alt episod traumatizaant, dar fara rezultat.

ISJ insista sa dovedeasca inca o data ca este cel mai corupt si incompetent din Romania prost educata. Mihai Sorin si Loredana sunt vinovati. doar Mihai Sorin si Loredana sunt singurii vinovati si asta stie tot corpul profesoral. Dar ca si in celelalte sute...SUTE de cazuri in care legea a fost batjocorita, elevii abuzati, profesorii nedreptatiti, parintii persiflati, nici acum nu se va intampla nimic.

Popescu
23 februarie 2023
Problema greșit abordata

Doamna director a gresit. Inspectoratul se anunța telefonic, nu se dau aceleași subiecte care erau cunoscute de elevi de sâmbătă, trebuia subiect de rezerva. Greșeala de neiertat.

Gigel
23 februarie 2023
Olimpiada

Dna director a greșit mult. A hotărât amânarea olimpiadei de una singura. Trebuia hotărârea consiliului de administrație (care nu cred ca ar fi fost de acord). A încălcat legislația (în regulament la atribuțiile directorului spune clar sa respecte legislatia). În consecință se impune: -demisia de onoare; -demiterea de către consiliul profesoral ( 2/3 din titulari vot secret); -demiterea de către consiliul de administrație (2/3); -demiterea de către ISJ însoțită de sancționare. NB ma surprinde da ISJ nu a dat un răspuns în presa pe acest subiect.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3615 secunde