16 elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale de limbi clasice - greaca veche, latină

257
16 elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale de limbi clasice - greaca veche, latină - x-olimpiada-greaca-1678094931.jpg
Duminică, 5 martie 2023, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei naționale de limbi clasice: greaca veche, latină, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În cadrul probei de concurs sunt valorificate atât cunoștințe și competențe specifice din programele școlare în vigoare ale disciplinelor de concurs (domeniile de conținut: limbă; istorie, cultură și civilizație/literatură), cât și alte aspecte esențiale pentru studiul limbilor și culturilor clasice:

- interdisciplinaritatea: limba latină – limba română – limbi moderne – istorie – geografie – filosofie – științe;

- conturarea unui profil valoric umanist european, la nivel transdisciplinar, specific contemporaneității;

- sesizarea dimensiunii identitare (cea națională și cea europeană) a personalității cetățeanului;

- dezvoltarea unei gândiri logice şi critice, prin valorificarea elementelor şi structurilor specifice limbilor clasice şi civilizaţiei greco-romane prezente în diverse domenii ale cunoaşterii umane.

La această competiție au participat 16 elevi din municipiu și județ doar la secțiunea limba latină, după cum urmează: clasa a VII-a: 4 elevi; clasa a IX-a: 10 elevi; clasa a X-a: 2 elevi.

Etapa județeană a Olimpiadei naționale de limbi clasice: greaca veche, latină s-a desfășurat cu participare fizică, de la ora 10.00.

Durata probei scrise a fost de 3 (trei) ore.

Punctajul maxim la proba scrisă este de 100 de puncte.

La etapa naţională a Olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu din fiecare județ/sector al municipiului București, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament, adică 80 de puncte la secțiunea limba latină.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6655 secunde