Cine ar fi crezut? Inspectorii școlari constănțeni, într-un real pericol

2998
1
Cine ar fi crezut? Inspectorii școlari constănțeni, într-un real pericol - fond-inspectori-scolari-1678032879.jpg
Nu, nu este vorba despre anunțata desființare a inspectoratelor școlare județene, conform prevederilor proiectului noii legi a învățământului. Oricum își vor găsi loc și-n viitoarea direcție județeană, marea majoritate fiind de carieră inspectori. Vorba aia: vin ai noștri, pleacă ai voștri, noi rămânem…

Când spunem un real pericol ne referim chiar la clădirea în care își desfășoară activitatea. Concret, este vorba de surpriza oferită de ultima listă actualizată cu școlile aflate în risc seismic, publicată de Ministerul Educației vineri, 3 martie, în care Inspectoratul Școlar Județean Constanța apare cu risc seismic II.

Reamintim că în lista făcută publică pe 24 februarie au ieșit la iveală 33 de unități din județul Constanța care se încadrează într-o clasă de risc seismic între II și IV.

Și dacă la risc IV nu au intervenit modificări, la risc III au mai apărut în listă Colegiul Economic din Mangalia, Grădinița cu Program Normal 11 Medgidia, Liceul Tehnologic Crucea, grădinițele cu program normal din Gălbiori și Băltăgești.

În schimb, din lista clădirilor în clasa de risc seismic II au dispărut Liceul Agricol Poarta Albă și Grădinița cu Program Normal nr. 2 Poarta Albă și au apărut Grădinița cu Program Normal „Piticot” Medgidia și Școala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu.

După publicarea primei liste, de către Ministerul Educației, pe data de 24 februarie, prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a transmis câteva precizări, în condițiile în care presa îi solicitase insistent să comunice instituțiile din județul Constanța cu risc seismic. „Prin adresa cu nr. 1079A/ 20.02.2023, Instituția Prefectului – Județul Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-au adresat autorităților publice locale, în vederea luării tuturor măsurilor necesare pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, așa cum sunt precizate în Legea nr. 212/ din 12 iulie 2022. Prin adresa cu nr. 1176A/ 24.02.2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța le-a solicitat tuturor directorilor unităților de învățământ din județul Constanța să mențină comunicarea cu autoritățile publice locale, astfel încât să se asigure un climat de siguranță pentru toți copiii/ elevii din județul Constanța. Menționez faptul că pentru toate clădirile expertizate s-au solicitat și documentele care atestă respectiva expertizare. Nicio clădire expertizată, aflată în administrarea școlilor din județ, nu se încadrează în clasa de risc seismic RSI“.



Comentează știrea

profesor
5 martie 2023
clica spagara ISJ

Ce veste buna! Asteptam un cutremur sa scapam de clica de la ISJ... ca altfel nicio speranta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde