Strigătele mute ale victimelor bullying-ului din școală. "O lume pe care noi am pierdut-o cu nepăsarea"
Articole de la același autor
Teoretic, prin Ordinul 4343/2020, privind violența psihologică-bullying, în fiecare școală există grupul anti-bullying, format din directorul unității de învățământ, profesorul consilier școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, inclusiv a violenței psihologice-bullying, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților, reprezentanți ai autorității locale.
Statistici alarmante care nu folosesc nimănui
„Jignit, scuipat, stropit cu lapte şi călcat în picioare, la propriu”
Top articole din Cultură-Educație
Comentează știrea
Dacă s-au desfiintat scolile de corectie! Apoi, la majorat produc crime, dar sunt lăsați în libertate (numai ticăloșii au drepturi "humane" si li se prescriu faptele, iar victimele nu au drepturi decat de prostie)! "Judeca-ca-torii" neamulu!
[1][bullying] ce-i aia pe limba noastra ? La altii pe traducere simplista e asa [seek to harm, intimidate, or coerce (someone perceived as vulnerable]. Dupa mine mai adecvat e [batjocură]. [2] De ce oare se intimpla ? E practic manifestarea de grup pe baza conditiilor noastre (educatie precara, mediu familiar cu multe deficiente atit pecuniare cit si cognitive, tendinta de identificare cu sablone de tip capitalism-primitiv sau pe baza de castig rapid larg promovate pe media actuala, deconsiderarea institiilor fundamentale ale tarii: invatamant, justitie, etc). La ce sa te astepti altceva ? E "normal" si fenomenul pe baza premiselor de azi (derivate din cel putin ultimii 30 de ani. [3] Solutii. Aducerea la parametrii normali pt. premise. E vorba de comportament de grup dominant. Un caz particular. Intr-o scoala, din rolulul de director, profesor sti exact si nu faci nimica, pai ce naiba vreti altceva ? (si e comportament generalizat bazat de diferite criterii/ratiuni : teama de ceva (imi pierd locul de munca), expunere publica (sint altii care pe baza unor principii lipsite de morala vor actiona in directia "nociva"), lasitate, atingerea unor scopuri meschine cu orice cost (da bine la Inspectorat daca nu raportam probleme). Ce sa faci ca elev ?, unde poate nici sustinerea "parintilor" nu e adecvata de fiecare data, iar implicarea altor institutii tip ONG-uri este minora.
Iar Pedagogic! Numai ca uitati un fapt ,care face parte tot din legea antibullying- mobbingul. Directoarea de la pedagogic practica mobbingul cu acei profesori care au avut curajul sa semnaleze autoritatilor competente cazuri de agresiune comise de elevi impotriva elevilor, comise de elevi impotriva profesorilor, comise de parinti impotriva profesorilor. Hartuirea petrecuta in Pedagogic trebuie sa ramana in pedagogic. Asa e legea acolo ! Cine are curajul sa spuna adevarul e expulzat din toate comitiile si grupurile, e deranjat de presa platita, e surghiunit pe viata.
Orice om fără școală știe ca atâta vreme cât sunt desființate școlile de corecție și școlile speciale și sunt menținuti copiii cu deviații comportamentale și cei cu retard mental,sa nu mai zic de cei cu deficiențe fizice,alături de copiii normali,va exista bullying.Din dorința de a face economie la buget,toti acești copii sunt fortati sa împartă aceleași spațiu școlar,interesele copiilor nefiind absolut deloc luate în calcul,pisica aruncandu-se de cele mai multe ori în ograda școlilor,deoarece e mai ușor sa faci școală acel mediu tampon între părinți și adevărații faptuitori ai legilor care duc la asemenea situații.