Trist, dar adevărat! România, pe loc fruntaş la capitolul mame minore

688
3
Trist, dar adevărat! România, pe loc fruntaş la capitolul mame minore - fondmameminore1-1667932162.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, la ora actuală, o treime dintre mamele minore din România au venit pe lume fiind născute tot din mame minore. Mai mult decât atât, statisticile Organizației „Salvați Copiii” arată că 45% din nașterile înregistrate în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani din Uniunea Europeană provin din România.

Aceasta este realitatea. La acest moment, mai mult de opt din zece mame și gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală, iar patru din zece gravide și mame minore nu accesează alte servicii medicale, cu excepția medicinii de familie, pe durata sarcinii, potrivit datelor unei analize a situației mamelor și gravidelor sub 18 ani din România, realizată de Organizația „Salvați Copiii”. Totodată, două din zece mame minore au mai mult de un copil, iar 32% dintre acestea afirmă că mama lor era minoră când le-a născut. În anul 2021, potrivit datelor semi-definitive INS, 687 de nașteri au provenit de la mame cu vârsta sub 15 ani. Astfel, 45% din nașterile înregistrate în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani din Uniunea Europeană provin din România, țară aflată pe primul loc la acest capitol.

Datele analizei situației mamelor și gravidelor sub 18 ani din România și analizei privind situația gravidelor din comunități defavorizate au fost făcute publice săptămâna aceasta, în cadrul dezbaterii organizate de „Salvați Copiii România” și Senatul României la care au participat reprezentanți ai următoarelor instituții: Ministerul Sănătății, Ministerul Sănătății Republicii Moldova, Senatul României, Camera Deputaților, Administrația Prezidențială, Cancelaria Prim-Ministrului și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). Datele specialiştilor arată că 85% dintre mamele și gravidele cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală, majoritatea abandonând școala înainte de sarcină. De asemenea, una din zece mame sau gravide minore nu a fost niciodată la școală, iar 75% dintre gravidele și mamele minore au renunțat la școală în gimnaziu. Aproape jumătate dintre ele nu accesează alte servicii medicale, cu excepția medicinii de familie, pe durata sarcinii, în timp ce 80% dintre gravidele sau mamele sub 18 ani nu au utilizat nicio metodă contraceptivă deoarece nu au avut informații despre utilizarea acestora. În plus, 32% dintre ele afirmă că mama lor era minoră când le-a născut, iar vârsta medie a tatălui copiilor mamelor minore este de 21 de ani la nivel de întreg eșantion, respectiv 22 de ani dacă tatăl este major. Referitor la această situaţie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat următoarele: „Problema este legată de mai multe bariere: accesul la educație și la educație sexuală sunt principalele probleme. Sunt convins că vom putea găsi o soluție, astfel încât educația pentru sănătate să devină o disciplină permanentă, adaptată oricărei vârste. Educația poate să genereze un proces care să schimbe lucrurile în bine în ceea ce privește problema mamelor minore, dar nu putem face educație dacă acești copii nu merg la școală. În ceea ce privește accesul la servicii medicale și sociale, putem interveni dacă suntem în parteneriat cu autoritatea locală, există multe comunități unde procentul mamelor tinere este mare și trebuie să ne concentrăm pe aceste comunități unde sunt multe mame minore”. 



Comentează știrea

deTurturicarGargaRaraPalavrageanu
8 noiembrie 2022
România, pe loc fruntaş la capitolul mame minore

Aici povestea e ampla, doar cite aspecte. [1] Nataliatea pai Esenta. La noi la [spor--] de multa vreme. [2] mame minore dar si aici n-aspecte. 1Bunica la mine 15 ! Eu 89 pensionar n-am pereche de dans. Toate dupa 18+ fug rapid, fara scapare, pe podea la espadrila noua de ModelEmilia1951Dual . Adica, dificil si aici la analize obligatorii, zic sa fac sport ca e bine la circulatie.(pensie mica, nu-mi permit). Sub 15, sint eu Dl. Doctor ? dar poate 13 de la MamaNatura. Acuma si 12 daca e al tau, pai pitulicea cu pui , vine [Mieunel] imediat 911.[3] deLibertateDeAlegere cu Tartacuta. La mine pe [apaVie] dar e si cu [UlciorFara]. E optiunea ta si la noi [Legala], morala ? Pai cine se pricepe aici ! Eu nu pot, ca vedeti am si eu pe ale mele [Greieras] eu cu [Dans-ul si acolo ii explic de sanatate] dar zice [NU], dansezi cu imaginatia.(asa cum picteaza ea de iese numai Zina de Pravalie fara Bucatarie si cu Armonie). Dupa toata infloritura de fard, pai [Trist]? Asa sa fie dar [Trist15+] de multe ori !

deTinaraEconomieIstorica
9 noiembrie 2022
Principul MinusPlusLuna

De Vai de Tartacuta dar Seara cu Greieras ? [Pictam+++++++++++] De unde cu [0000000]? Stie la AcuarelaDeCalculator ? [vedeti la Bucatarie cum calculeaza uleiul la galantarie fara talere de echilibru bun] O minunatie de Greieras, castigat la Cantecel. [Aici e sablon standar de cine inca nu a auzit], dar [Daca nu e alta ocupatie ? citit-scris-tv-sport-conversatieInchipuita pai ce mai ramane ? Ramane munca neterminata pe camp 3ani. (27 luni concediu medical iar restul de moda trecatoare)

MiculMazgalici
9 noiembrie 2022
Tablou

Superb ! Nota[2]: AnalizaEconomica. AnalizaPictura [Tinerete si Afectiunea] Model Bun, de fapt stiti cum e Tablou : [BunaCredinta] ModelBun. [AritmeticaDeGradinita: Concept: Parte-Intreg, doar asa la Plimbare prin Ograda si Trebuie sa fie Cantecel de Context (foame, plinge, veselie, liniste - etc.etc.etc). Cit trebuie la cercetare si studiu si scoli inalte si mandre pt. niste aspecte triviale (le stia si Bunica de 15+ cu Scoala. Se continua, etc). Simplu, din pct. meu de vedere "un spor natural macar de echilibru +2" e de dorit dar sa fie si economie (la impact e YT adica si-si pt. armonie buna, altfel tot statistici cu tot felul de extreme si ALERTA GALBEN-ROSU 911)

Pagina a fost generata in 1.9347 secunde