Rafila, anunț important despre noua variantă de vaccin anti-COVID

225
Rafila, anunț important despre noua variantă de vaccin anti-COVID - rafila-1667931524.jpg
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunțat, marți, că vaccinul adaptat noilor tulpini COVID-19 va ajunge în România până la sfârşitul acestei luni, potrivit Realitatea


"Ajunge târziu în România pentru că eu am o responsabilitate faţă de banii publici. Pentru că a fost un proces lung de negociere, de reducere a cantităţii. (...) Noi în acest an trebuia să cumpărăm peste 19 milioane de doze de vaccin de Pfizer. Atunci, având deja 6 milioane de doze expirate sau în curs de exipirare, având frigiderele pline, m-am gândit că totuşi nişte sute de milioane de euro ar trebui să rămână pentru pacienţii din România - adulţi sau copii. Din aceste 19 milioane de doze am vândut 7,5 milioane, am negociat cu cei de la compania producătoare şi de la Comisia Europeană să reducem cantitatea restantă de 11,2 milioane la 3 milioane. În acest moment suntem foarte aproape să semnăm o comandă pentru 3 milioane de doze care vor ajunge în scurt timp adică în această lună pentru pacienţii din România. (....) Până la sfârşitul lunii", a declarat Rafila,  într-o conferinţă de presă.


În context, ministrul a precizat că se va imuniza cu cea de-a patra doză, atunci când aceasta va fi disponibilă.

El a spus că prin revânzarea a 7,5 milioane de doze de către România şi prin reducerea cantităţii în urma negocierilor s-a făcut o economie de cel puţin 300 de milioane de euro în acest an.


Pagina a fost generata in 0.2818 secunde