La șapte ani de la Colectiv, Rafila anunță că nici alte țări nu ar fi făcut față

177
La șapte ani de la Colectiv, Rafila anunță că nici alte țări nu ar fi făcut față - raf-1667132191.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat într-un interviu acordat că în contextul celor șapte ani de la tragedia din clubul Colectiv, situaţia paturilor de mari arşi nu este una ce poate fi rezolvată dintr-o dată şi că suntem mai bine pregătiţi acum decât în urmă cu șapte ani. Rafila spune că România are acum în jur de 30 de paturi destinate marilor arşi. În unele locuri din ţară, cum este Timişoara, a explicat acesta, capacitatea de paturi se măreşte, de la cinci la nouă paturi. 


În cazul unei tragedii cu foarte multe victime se va apela la transferul victimelor spre spitalele din străinătate. În acest sens, spune Ministrul Sănătăţii, în curând va fi reglementat un memorandum de înţelegere cu autorităţile din Belgia pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri. La șapte ani de la tragedia din colectiv, Alexandru Rafila declară: ”Ar trebui să reflectăm cu toţii cum putem să facem astfel încât aceste lucruri să nu se întâmple, să se întâmple cât mai rar, cu cât mai puţine victine şi dacă sunt victime, să găsim cea mai rapidă cale de a le acorda un ajutor medical calificat”.


„E o problemă care nu poate fi rezolvată dintr-o dată, au existat însă progrese sensibile faţă de momentul de acum câţiva ani când din nefericire o tragedie a dus la un număr mare de victime, multe dintre ele care nu au putut fi tratate corespunzător, sau care au fost transferate în facilităţi din alte ţări dar prea târziu.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5437 secunde