Digitalizare, construcţii, energie. INFO economic

140
Digitalizare, construcţii, energie. INFO economic - 1-1687251065.jpg
l Factori decizionali din sectorul IT&C, politicieni, ambasadori, oameni de business şi top management de companii din domenii variate participă, marţi, 20 iunie, la cea de-a cincea ediţie a Forumului România Digitală.

Printre temele de discuţie ale conferinţei se află: transformarea digitală a României; digitalizarea României prin investiţii PNRR; guvernanţa platformei de cloud guvernamental; aplicaţia pentru accesarea platformelor de servicii digitale oferite de stat; 5G şi securitatea cibernetică etc.

l Lucrările în construcţii au crescut cu peste 12%, în primele patru luni din 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, informează Institutul Naţional de Statistică.

În intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2023, ca serie brută, în marja creşterii cu 12,1%, pe elemente de structură, volumul lucrărilor în construcţii a înregistrat majorări la lucrările de reparaţii capitale (+30,9%), lucrările de construcţii noi (+13,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,8%).

l Grupul Electrica, prin intermediul operatorului Distribuţie Energie Electrică România, a atras finanţări europene nerambursabile, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 57 milioane euro. Conform unui comunicat al companiei, suma reprezintă 80% din cheltuielile eligibile pentru patru proiecte de investiţii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice, a căror valoare totală estimată este de aproximativ 77 milioane euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4382 secunde