ITM Constanța i-a amendat cu 200.000 lei pe patronii din domeniul construcțiilor

201
ITM Constanța i-a amendat cu 200.000 lei pe patronii din domeniul construcțiilor - x-constructii-2-1687177518.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au desfășurat o serie de controale în cadrul campaniei naționale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Potrivit șefului ITM, Marian Becheanu, obiectivele campaniei au constat în identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor. În plus, s-a urmărit determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra si de a le transmite în aplicația REVISAL în termenul legal prevăzut etc.

Acțiunile de control au avut caracter inopinat și s-a urmărit, în special, identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, modul în care se respectă timpul de muncă și de odihnă, repausul săptămânal cât și îndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare, acolo unde a fost cazul. În total au fost verificați 57 de angajatori, dintre care patru au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 200.000 lei. Totodată, au fost depistate zece persoane fără forme legale de angajare și muncă nedeclarată și au fost dispuse 13 măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5882 secunde