Cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale (creatiVE) se apropie de start

152
Cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale (creatiVE) se apropie de start - x-scoala-de-vara-1689252036.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17 - 31 iulie, specialiştii Laboratorului de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate (CeRVA), din cadrul Facultății de Matematică și Informatică (FMI) a Universităţii „Ovidius” din Constanța (UOC) vor participa la un eveniment important. Ei vor fi prezenţi alături de colegii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și Centrul European de Cercetare în Realitate Virtuală din Brest, Franța, la cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale din România - „Virtual Heritage Edition”). Evenimentul are drept scop experimentarea tehnologiilor de realitate mixtă în contextul patrimoniului cultural al României, în particular, aducerea la viață a Mănăstirii Cârţa din Țara Făgărașului prin gamificare.

De asemenea, sunt invitați să participe studenți ai universităților organizatoare, precum și din alte centre universitare din țară și străinătate, alături de specialiști în domeniile realitate virtuală și augmentată. „Totodată, suntem convinși că vor exista pasionați interesați de evenimentul nostru și în rândul elevilor provenind din liceele de prestigiu din Constanța”, precizează prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, coordonatorul proiectului „creatiVE”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4381 secunde