Inspectorii de muncă din Constanţa sunt cu ochii pe angajatori, pe timpul caniculei

747
Inspectorii de muncă din Constanţa sunt cu ochii pe angajatori, pe timpul caniculei - x-masuri-1689252789.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă vor monitoriza, în perioada următoare. aplicarea de către angajatori a prevederilor O.U.G. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. Toate acestea vin ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în această perioadă, în care disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa, Marian Becheanu, angajatorii sunt obligaţi să ia următoarele măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă și menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber: reducerea intensităţii și ritmului activităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer; asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoana/schimb etc.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile menționate vor putea lua măsurile dispuse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000 prevăzute la art. 6: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru, până la ora 11.00 şi după ora 17.00; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă. Precizăm că nerespectarea prevederilor Ordonanţei 99/2000 va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.500 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5464 secunde