Ventilatoarele electrice răcoresc, dar au și dezavantaje

477
Ventilatoarele electrice răcoresc, dar au și dezavantaje - fond-canicula-1-1688645823.jpg

Articole de la același autor

Luna iulie a venit cu temperaturi caniculare, așa cum era de așteptat. În aceste condiții, este absolut normal ca oamenii să se răcorească, pentru a face față căldurii de afară. Obișnuiți să dormiți cu ventilatorul pornit pe timpul nopții ca faceți răcoare în cameră? Dacă faceți acest lucru, este important să știți că vă puteți expune unor riscuri nebănuite, potrivit experților din sănătate.

Pentru cei care nu au aer condiționat acasă, ventilatorul electric poate fi o soluție pentru perioadele caniculare, dar poate avea și efecte neplăcute. Potrivit dr. Dorina Mateescu, deși acest dispozitiv de răcire poate fi o modalitate eficientă de a regla temperatura, vine la pachet și cu dezavantaje pentru sănătate. Astfel, ventilatorul răspândește alergenii și acarienii în toată camera. De asemenea, în aerul propulsat poate fi și polen, declanșând reacții alergice, iar pentru cei cu astm, acest lucru este cu atât mai grav.

„Dacă observați că strănutați excesiv, vă lăcrimează ochii, aveți nasul înfundat, aveți mâncărime în gât și chiar dificultăți de respirație, asigurați-vă că nu există praf pe paletele ventilatorului electric. Aşa că, dacă aveţi bugetul necesar, merită să faceţi investiţii într-un ventilator mai bun care să poată purifica aerul, reducând particulele de polen și acarienii din întreaga cameră”, a subliniat medicul.

Dacă totuși dețineţi, deja, un ventilator, este important să-l curățaţi în mod regulat. Totodată, mișcarea excesivă a aerului usucă ochii. Prin urmare, pentru cei care poartă lentile de contact, un ventilator va crește probabilitatea de ochi uscați și iritații. Desigur, puteţi evita acest lucru prin reducerea vitezei ventilatorului. Totodată, este necesar să fiţi conştienţi de faptul că aerul excesiv propulsat de ventilator poate usca nasul și gâtul. Acest lucru poate determina organismul să producă mai mult mucus pentru a rămâne hidratat.

Pe de altă parte, deşi răcoreşte, ventilatorul poate provoca multe efecte secundare, inclusiv dureri de cap, nas înfundat și chiar dureri de sinusuri. Pentru a ameliora aceste simptome, consumaţi mai multă apă pentru a preveni deshidratarea. De asemenea, dacă vă treziţi cu dureri musculare după somn, este recomandat să nu direcționaţi ventilatorul electric spre voi în timpul nopții. De ce? Pentru că aerul rece concentrat poate încorda și contracta mușchii, ceea ce va duce la o durere și mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5279 secunde