Laserul cu dioxid de carbon- un nou standard în frumuseţe, un alt pas spre o piele mai tânără

14634
Laserul cu dioxid de carbon- un nou standard în frumuseţe, un alt pas spre o piele mai tânără - fond-laser-3-1684151177.jpg

Articole de la același autor

În prezent, laserul CO2 fracționat este un tratament de înalt standard, utilizat în domeniul estetic pentru rejuvenare, având la bază principiul stimulării sintezei de colagen de la nivelul pielii. Laserul pe bază de dioxid de carbon este un laser chirurgical ce poate fi folosit ca bisturiu pentru cele mai fine intervenţii, sau utilizat cu ajutorul unui scanner computerizat menit să „fracţioneze” fasciculul luminos principal, în microfascicule punctiforme pe toată suprafaţa pielii, generând microleziuni profunde.

Acest laser, a precizat Cerasela Brumă, specialist în deermopigmentare, este capabil să rezolve chiar și cele mai complexe cazuri, cum ar fi cicatricile, pigmentările și ridurile adânci, chiar și în zonele foarte sensibile precum gâtul, mâinile sau zona pleoapelor. De fapt, mediul activ laser este un amestec de trei gaze: dioxid de carbon, nitrogen şi heliu. Laserul cu dioxid de carbon produce o anumită lungime de undă în spectrul infraroşu. „Unda laserului CO2 penetrează straturile superficiale ale pielii ajungând în derm. Aici creează microzone afectate termic ce stimulează crearea de noi fibre de colagen. După aplicarea fasciculelor de laser CO2, un nou strat de piele începe să se formeze. Comparativ cu laserul clasic, cel fracţionat divide fasciculul luminos în mai multe fascicule cu un diametru mai mic, penetrând pielea în puncte multiple şi reducând riscul de apariţie a efectelor secundare”, a explicat aceasta.

Care sunt beneficiile pentru procedura cu laser CO2

În primul rând, a subliniat specialistul, se obţine rejuvenarea completă a feței prin stimularea formării de colagen; rejuvenarea pielii fotoîmbătrânite (riduri, modificări ale texturii, laxitate, pete maronii); tratamentul pielii mâinilor îmbătrânite; tratamentul cicatricilor post-acneice şi post-chirurgicale; tratamentul vergeturilor; tratament anti-rid; tratează pielea afectată de acţiunea nocivă a soarelui. Totodată, se obţine diminuarea ridurilor din jurul ochilor şi gurii, precum şi laxitatea din zona pleoapelor inferioare. În plus, tratamentul acţionează asupra ridurilor dintre sprâncene şi este eficient atunci când apar schimbări ale pigmentului pielii, apariţia de pete maronii şi tratează şi eventualele excrescenţe apărute la nivelul pielii.

Procedura se efectuează sub anestezie locală. În funcție de nevoile pacientului, tehnica poate fi efectuată la diferite profunzimi, iar metoda de anestezie este adaptată acestui aspect, astfel încât întreaga procedură să fie uşor tolerată. Imediat după tratament, pielea va fi roșie și umflată, iar în zilele următoare acoperită de o crustă subțire, ce se va elimina în câteva zile. După eliminarea crustelor subțiri, tenul va fi puțin mai sensibil și va avea o culoare ușor roșiatică, timp de câteva zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5144 secunde