Terapia de regenerare cu propriul sânge vă întinereşte aspectul pielii

2816
Terapia de regenerare cu propriul sânge vă întinereşte aspectul pielii - fondterapie-1676486157.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ați auzit până acum de cea mai modernă procedură medicală de revitalizare a pielii, terapia cu plasmă proprie, bogată în trombocite, atunci este momentul să aflați despre ea. Terapia PRP este o procedură medicală 100% naturală, care implică injectarea de plasmă proprie, îmbogățită cu trombocite și compuși care stimulează regenerarea și vindecarea unui anumit țesut al corpului.

Cu ani în urmă, terapia PRP era folosită în recuperarea după diverse leziuni sau intervenții chirurgicale. Ulterior, cercetătorii au dovedit beneficiile pe care aceasta le are și pentru rejuvenarea pielii. Astfel, în dermatologia estetică, terapia cu plasmă PRP a devenit extrem de folosită, fiind recunoscută în întreaga lume pentru rezultatele sale extraordinare. Potrivit specialistului în dermopigmentare Cerasela Brumă, procedura urmărește câțiva pași. La prima vizită în clinică, specialiștii vor analiza problemele tenului și vor elabora un plan de tratament. Pasul doi include recoltarea unei eprubete cu câțiva ml de sânge, care se introduce într-o centrifugă, timp de 5-7 minute. Între timp, se aplică crema anestezică pe zonele de tratament, pentru a nu simți vreun disconfort. În urma centrifugării, se obține plasma, care se va injecta la nivelul zonei de interes.

„După injectare, trombocitele încep să își facă treaba: eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor, imposibil de reprodus prin alte metode. Atenţie! Tratamentul se repetă peste o lună, iar pentru obținerea rezultatelor optime, se recomandă trei tratamente PRP, adică o ședință pe lună. Pentru menținerea rezultatelor pe termen lung, este necesară repetarea unui tratament la 6-12 luni, în funcție de nevoi. Tratamentul injectabil cu PRP se bazează pe proprietățile regenerante și cicatrizante ale trombocitelor. Aceste celule, trombocitele, au menirea de a elibera local factori de creștere, mici molecule care activează mecanismele regenerării celulare la nivelul pielii. Plasma conține factori esențiali pentru susținerea celulelor, precum vitamine, substanțe nutritive, hormoni, săruri minerale și proteine. Terapia este indicată pacienților care doresc rejuvenarea pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, mâinilor și nu numai”, a precizat specialistul.

Totodată, procedura PRP are numeroase beneficii, dintre care amintim: reduce ridurile și cearcănele; diminuează porii dilatați; ajută în tratamentul alopeciei; ameliorează aspectul cicatricilor post-acnee; stimulează producerea de elastină și colagen; reface textura, densitatea și luminozitatea pielii; ajută la regenerarea pielii; menține tinerețea și stopează apariția semnelor de îmbătrânire. Trebuie precizat că persoanele care urmează terapia nu au nevoie de recuperare. În timpul injectării este posibil să se simtă, totuşi, o senzație de usturime, dar crema anestezică aplicată sporește semnificativ confortul în timpul procedurii. De asemenea, după injectare sunt şanse ca pielea să se înroșească uşor, dar şi roșeaţa se va diminua în orele următoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9132 secunde