Stevia este un îndulcitor sănătos. Nu ezitați să o folosiți!
40130
Articole de la același autor
Trandafirul japonez aduce numai beneficii podoabei capilare
11 Decembrie 2022
Boiaua de ardei oferă multiple beneficii pentru sănătate
12 Decembrie 2022
Feniculul de mare poate oferi anumite beneficii pentru sănătate
06 Decembrie 2022
Păpădia, eficientă şi în tratarea afecţiunilor sistemului digestiv
04 Decembrie 2022
Busuiocul, util în caz de indigestie sau oboseală
02 Decembrie 2022
Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă
01 Decembrie 2022
Pentru că zahărul în exces nu este bun pentru sănătate, este foarte important să știți la ce alte alternative mai puteți recurge pentru a îndulci anumite preparate. De exemplu, dulceața cu stevia este o opțiune sănătoasă și delicioasă. Stevia este un îndulcitor natural de origine vegetală și este chiar mai dulce decât zahărul, doar că nu crește glicemia, ceea ce scade riscul de diabet. Totodată, cantitatea scăzută de calorii pe care o conține minimizează șansa de modificare a greutății (obezitatea sau supraponderalitatea). Pentru că este un produs natural, fără niciun fel de aditiv, este necesar să țineți cont de câteva aspecte. Specialiștii afirmă că stevia doar îndulcește și nu funcționează ca agent de îngroșare. Soluția poate fi gelatina sau pectina fără zahăr. De asemenea, o cantitate mică de suc de lămâie va ajuta la conservarea gemului cu stevia.
De precizat că, odată făcut, trebuie consumat în maximum șapte zile. O altă recomandare este să nu zdrobiți prea mult fructele, deoarece veți pierde consistența dorită. Ideal este să le zdrobiți cu o furculiță sau să le treceți prin blender, dar nu prea mult. Aveți nevoie de 400 grame de fructe, două linguri de stevia sub formă de pulbere, jumătate de lingură de gelatină cu aromă neutră, o cană de apă, o lingură de suc de lămâie. Spălați și tăiați fructele în bucăți mici, după care le zdrobiți până când capătă consistența dorită. Adăugați stevia și sucul de lămâie în cana cu apă și amestecați bine. Într-o oală, la foc mare, puneți fructele și apa cu stevia și zeama de lămâie. Când dă în clocot, lăsați focul mic, adăugați gelatina și amestecați jumătate de oră sau până obțineți textura dorită. Turnați amestecul în borcane, așteptați să se răcească și puneți gemul în frigider.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 26 Mai 2022