Substanțe care protejează împotriva dezvoltării patologiilor neurodegenerative

100424
Substanțe care protejează împotriva dezvoltării patologiilor neurodegenerative - substante-1675268355.jpg

Articole de la același autor

alimente și care poate acționa ca un colorant. Unde se găsește cianidina? În general, varza roșie, cartofii și porumbul magenta mexican sunt principalele surse de cianidină care pot fi incluse în dietă. Atenție, chiar dacă acest element acționează ca pigment roșu sau violet, el nu poate fi folosit în industrie pentru a îmbunătăți caracteristicile organoleptice ale produselor. Studiile arată că antocianinele protejează împotriva dezvoltării patologiilor neurodegenerative, cum ar fi demența. 


Ca urmare, prin blocarea formării radicalilor liberi și a acumulării acestora în țesuturi, se reduc posibilele leziuni și mutații ale ADN-ului celular, întârziindu-se astfel îmbătrânirea și afecțiunile tipice acesteia. Tocmai de aceea, aportul regulat al acestui tip de compus este benefic în prevenirea modificărilor în funcționarea sistemului cardiovascular. Un studiu american a relevat că puterea antioxidantă previne degradarea lipoproteinelor și creșterea rigidității pereților arterelor. Ambele mecanisme pot fi legate de ateroscleroză, care compromite irigarea țesuturilor. Totodată, nu trebuie omis nici efectul acestor pigmenți în combaterea obezității și a tulburărilor metabolice, precum diabetul. Atenție, însă! Deși aportul alimentar de cianidină este considerat pozitiv, suplimentarea cu acest compus poate avea contraindicații în anumite situații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3708 secunde