Trucuri pentru menținerea unei pieli frumoase la vârsta a doua

30580
1
Trucuri pentru menținerea unei pieli frumoase la vârsta a doua - fondtrucurijpg3-1671546927.jpeg

Articole de la același autor

Dacă ați trecut de vârsta de 40 de ani, înseamnă că sunteți conștienți de faptul că nu mai puteți avea aceeași strălucire ca la 20 sau 30 de ani. Mai mult decât atât, este necesar să vă schimbați unele rutine de înfrumusețare, pentru că cele din anii trecuți s-ar putea să nu mai funcționeze. Toate acestea în condițiile în care, după împlinirea vârstei de 40 de ani, femeile încep să experimenteze diverse modificări, în special la nivelul pielii, din cauza scăderii cantităților de hormoni secretați.

Chiar și așa, nu vă panicați, pentru că pentru orice există soluții. Potrivit dr. Angela Simion, înainte de toate trebuie să știți că hormonii și influența lor asupra pielii tale nu sunt de neglijat. De precizat

că estrogenul și progesteronul sunt hormonii responsabili de menținerea fermității pielii. Cu toate acestea, odată cu vârsta, nivelul lor scade, ceea ce face ca pielea să fie mai subțire și mai deshidratată. În aceste condiții, pielea are nevoie de o îngrijire specială, pentru că nimic nu mai este la fel ca atunci când aveați 20 de ani și tenul era moale și fin. La 40 de ani, ridurile și lăsarea pielii sunt mult mai evidente. Acestea fiind spuse, vă sugerăm câteva trucuri pentru îngrijirea pielii la 40 de ani.

La prima oră, spălați-vă, obligatoriu, pe față, toate acestea până să vă începeți rutina de înfrumusețare. Asigurați-vă că vă spălați bine fața cu soluție de curățare blândă și apă călduță. Apoi, folosind o dischetă de bumbac, aplicați o loțiune tonică potrivită tipului vostru de ten, pentru o hidratare ușoară.


Urmați această rutină simplă atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare. Acest pas este foarte important dacă vreți să vă păstrați pielea tânără și luminoasă. În cazul în care obișnuiți să vă machiați, folosiți o loțiune demachiantă bifazică înainte de a vă spăla pe față. Rețineți că și chiar dacă vă demachiați bine, spălarea feței nu devine opțională.


Continuați lista de trucuri pentru îngrijirea pielii cu importanța procesului de hidratare a pielii. Pentru o hidratare optimă, cremele de noapte sunt ideale, în special cele cu proprietăți pentru a contracara îmbătrânirea. De exemplu, alegeți un produs care conține colagen, acid hialuronic și vitamina C. Nu uitați că petele faciale încep să devină mai frecvente după 40 de ani, așa că este important să purtați protecție solară în fiecare zi. Folosiți un produs cu cel puțin SPF 30, indiferent dacă afară este înnorat sau însorit. Aplicați produsul de protecție solară pe față, gât și decolteu, deoarece aceste zone dezvăluie cele mai multe semne ale îmbătrânirii. De asemenea, folosiți machiaj care include protecție solară. 


De precizat că nu toată lumea folosește seruri, dar acestea sunt unul dintre cei mai buni aliați pentru a vă menține pielea tânără și netedă chiar și la 40 de ani. Deci aplicați un ser înainte de produsul hidratant și veți vedea că pielea va arăta mai strălucitoare și mai sănătoasă. Sunt indicate produsele cu efect reparator, bogate în vitamine și substanțe benefice tenului matur.



Comentează știrea

nelu
21 decembrie 2022
nu mai exista covid

pentru voi nu mai exista covid jigodiilor ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5084 secunde