Spuneţi adio căderii părului! Mezoterapia vă ajută să aveţi o podoabă capilară frumoasă

31382
Spuneţi adio căderii părului! Mezoterapia vă ajută să aveţi o podoabă capilară frumoasă - fondmezoterapie1-1677428191.jpg

Articole de la același autor

Oamenii pierd, zilnic, în jur de o sută de fire de păr pe zi, dar când situaţia se înrăutăţeşte şi nimic din ce aţi încercat (suplimente, măşti, uleiuri) nu mai dă rezultate, este momentul să treceţi la următorul pas: mezoterapia pentru scalp. Ne referim la un tratament medical minim-invaziv, realizat cu ace speciale prin care se injectează intradermic diferite substanţe hrănitoare pentru piele sau scalp.

Aceste tratamente cu microace creează nişte canale micuţe în piele, deschizând temporar porii. Cum pielea reacţionează la orice leziune prin iniţierea procesului de vindecare, mezoterapia cu microace încurajează acest proces. În plus, soluţiile aplicate pătrund mai adânc în piele, astfel încât îşi fac efectul mult mai bine. Potrivit specialistului în dermopigmentare Cerasela Brumă, mezoterapia aplicată în cazul căderii părului este o procedură non-chirurgicală, minim-invazivă, care presupune administrarea directă, prin injectare, a unui cocktail de substanțe vasodilatatoare, vitamine, aminoacizi și minerale la nivelul zonelor afectate ale scalpului. Aceasta se realizează fie manual, utilizând o seringă și un ac de mici dimensiuni, fie cu un dispozitiv special ce utilizează micro ace. Atenţie, însă! Mezoterapia cu ace este nu la fel pentru toată lumea. Ceea ce trebuie să ştiţi este că în urma consultaţiei, va fi elaborat un plan personalizat de tratament, astfel încât dozele şi substanţele active să fie atent alese. Aceste substanțe nutritive injectate prin mezoterapie variază în funcție de zona tratată și de scopul tratamentului în sine și acționează asupra scalpului. Astfel, stimulează regenerarea celulară, favorizează creșterea foliculilor piloși și poate ajuta foliculii transplantați să se înrădăcineze în mod corespunzător.

Tratamentul ajută la regenerarea celulelor și activarea circulației sanguine

„Nu întâmplător mezoterapia este deseori utilizată pentru regenerarea părului în zona implantată după un transplant de păr, pentru că întărește și accelerează creșterea noilor foliculi. Cu toate acestea, poate fi folosită și ca tratament independent, prevenind căderea părului înainte ca o intervenție chirurgicală să devină necesară. De ce să alegeţi mezoterapia ca tratament pentru alopecie? Pentru că încetinește și oprește căderea părului, stimulează regenerarea foliculilor piloși, prelungește durata de creștere a părului, favorizează oxigenarea locală, restabilește diametrul părului subțire. Totodată, furnizează nutrienții necesari sănătății scalpului, ajută la restabilirea treptată a echilibrului hormonal, crește producția de colagen și elastină care determină oprirea căderii părului şi îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului”, a explicat specialistul.

De asemenea, mezoterapia pentru păr este un tratament foarte eficient în stimularea țesuturilor părului, regenerarea celulelor și activarea circulației sanguine. În acelaşi timp, este foarte util ca tratament complementar la pacienții care au suferit un transplant de păr pentru a-și întări podoaba capilară transplantată. Cu toate acestea, ca tratament pentru prevenirea cheliei, rezultatele mezoterapiei pentru păr sunt mult mai eficiente și mai vizibile în etapele inițiale ale procesului de cădere a părului. Numărul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către specialist, în relație directă cu diagnosticul, tratamentul fiind adaptat în funcție de răspunsul pacientului la această procedură. În medie sunt recomandate 5-7 ședințe, efectuate la 7-14 zile distanță. La ce efecte secundare vă puteţi aştepta? Cel mai frecvent pot apărea mici vânătăi la locul de injectare, însă acestea se resorb, în medie, într-o săptămână. De asemenea, un disconfort la nivelul zonei tratate poate apărea, durata acestuia fiind, în general, de 24-48 de ore.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3367 secunde