Căderea părului la femei se poate datora și anumitor deficite metabolice

383
Căderea părului la femei se poate datora și anumitor deficite metabolice - fondcadereaparului3-1648559864.jpg

Articole de la același autor

Alopecia sau căderea părului este o afecțiune destul de des întâlnită în rândul populației, din păcate, cu un impact semnificativ asupra calității vieții, precum și a încrederii în sine. Drept urmare, tratamentul acestei probleme se bazează, înainte de toate, pe diagnosticul corect, stabilit de către medicul dermatolog.

A început să vă cadă părul? În general, căderea podoabei capilare este cauzată de anumite deficite metabolice (de fier, proteine, vitamine, minerale), dar și de afecțiuni endocrine sau autoimune, de anumite suferințe locale cutanate sau sistemice. Acestora li se adaugă consumul anumitor medicamente, și, desigur, factorii genetici. Potrivit dr. Adriana Pop, alopecia se caracterizează prin pierderea densității capilare în zonele vizibile ale scalpului. În funcție de cauza sa, există mai multe tipuri de alopecie care afectează atât bărbații, cât și femeile. Cu toate acestea, atunci când sunt clasificate, trebuie luat în considerare genul, deoarece manifestările și cauzele sunt diferite. De exemplu, la femei, fluctuațiile hormonale au foarte mult de-a face cu alopecia. Deci, etape precum sarcina, nașterea, menopauza, printre altele, pot fi însoțite de o pierdere anormală a firelor de păr.

„De cele mai multe ori, alopecia la femei se manifestă prin subțierea firelor de păr și căderea lor ulterioară. Totodată, o scădere a volumului părului este adesea observată în zonele vizibile ale scalpului, cum ar fi partea superioară și anterioară. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în cazul bărbaților, căderea excesivă a părului nu progresează către chelie. În acelaşi timp, scăderea estrogenului, episoadele de stres, deficiențele nutriționale, anemia, toate acestea tind să provoace această afecțiune. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de alopecie la femei este areata. În acest caz, căderea părului dă naștere unor pete ovale în diferite zone ale scalpului. Totul diferă de la o persoană la alta, însă, astfel că afecţiunea poate apărea în câteva zile sau luni. Cu toate că nu se cunosc cauzele exacte ale căderii părului, acestea ar fi legate de genetică, tulburările autoimune (cum ar fi diabetul, artrita sau boala celiacă), stări de stres, factori de mediu etc. Tocmai de aceea, şi tratamentele pot varia, în funcție de factorii individuali”, a subliniat medicul.

Un alt tip de alopecie frecvent la doamne şi domnişoare este cea fibrozată frontală. De fapt, acesta este unul dintre tipurile de alopecie care apare din cauza căderii treptate a părului din partea din față a capului. Ce se întâmplă? Părul crește din ce în ce mai departe de linia frunții. Deocamdată, experții în sănătatea părului nu au reușit să determine cauza exactă. Cu toate acestea, una dintre ipoteze asociază alopecia cu modificările hormonale care apar în timpul menopauzei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1877 secunde